Συμφωνα με τις ιδιαιτερες συνθηκες της φετινης χρονιας τα θεματα της Πληροφορικης, τονιζει η Ερη Αβραμιδου

Η καθηγήτρια Πληροφορικής του Φροντιστηρίου Μέσης Εκπαίδευσης «ΜΕΘΟΔΙΚΟ» για τα θέματα των πανελλαδικών εξετάσεων

Ανταποκρινόμενα στις ιδιαίτερες συνθήκες της φετινής χρονιάς, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού χαρακτήρισε τα θέματα της Πληροφορικής στα οποία εξετάστηκαν το πρωί της Παρασκευής στο πλαίσιο των Πανελλαδικών Εξετάσεων οι υποψήφιοι της Ομάδας Προσανατολισμών Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής.

Αυτό είναι το κεντρικό συμπέρασμα της καθηγήτριας Πληροφορικής του Φροντιστηρίου Μέσης Εκπαίδευσης «ΜΕΘΟΔΙΚΟ» κ. Έρης Αβραμίδου, η οποία μιλώντας στο «Ράδιο Παρατηρητής 94fm» μίλησε για θέματα ίδιας ή και ακόμα και μικρότερης δυσκολίας σε σχέση με αυτά των προηγούμενων ετών.

Η επιτροπή σύμφωνα με την ίδια έλαβε υπόψιν τις ιδιαίτερες συνθήκες της φετινής χρονιάς, επιλέγοντας σαφή διατυπωμένα θέματα τα οποία κάλυπταν μεν το σύνολο της ύλης,  εστιάστηκαν δε στο καινούργιο κομμάτι της ύλης που προστέθηκε φέτος.

Οι άριστοι και οι «παγίδες»

Σύμφωνα με την ίδια τα θέματα δεν έκρυβαν ιδιαίτερες δυσκολίες με τους πολύ καλά προετοιμασμένους μαθητές να καταφέρνουν με σχετική ευκολία να «κερδίσουν» τις πρώτες 17-18 μονάδες, με τη μεγαλύτερη δυσκολία να αφορούν στα υπολειπόμενα ερωτήματα που είναι και αυτά που θα κρίνουν τους αρίστους.

Τα ερωτήματα Α5 και Δ4, ήταν τα θέματα εκείνα τα οποία έκρυβαν «παγίδες», ερωτήματα τα οποία η ίδια χαρακτήρισε «πονηρά» για να σημειώσει πως αυτά απαιτούσαν ιδιαίτερη συγκέντρωση και προσοχή, λόγω του τρόπου που διατυπώνονταν.

Το μάθημα της Πληροφορικής «παραδοσιακά» δεν είναι μάθημα στο οποίο έχουν εντοπιστεί προβλήματα ως προς τον χρόνο που έχουν στη διάθεσή τους οι υποψήφιοι, γεγονός που επιβεβαιώθηκε και φέτος σύμφωνα με την κ. Αβραμίδου.

Ερωτηθείσα σχετικά με τις αναμενόμενες βαθμολογίες η ίδια εξήγησε πως θα υπάρξουν βαθμολογίες όλων των κατηγοριών, για να επισημάνει πως «εμείς ως φροντιστήριο παρόλες τις αντίξοες συνθήκες, προσπαθήσαμε να μην στερήσουμε τίποτα από τους μαθητές μας, και να προσφέρουμε όσο το δυνατόν πιο ολοκληρωμένη εκπαίδευση και κατά τη διάρκεια της τηλεκπαίδευσης» δηλώνοντας αισιόδοξοι για αποτελέσματα που θα ξεχωρίσουν και σε επίπεδο Ροδόπης.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.