Συλλυπητηριο ψηφισμα απο το Περιφερειακο Συμβουλιο ΑΜΘ

Με αφορμή την κοίμηση του Μακαριστού Μητροπολίτη Δράμας Κυρού Παύλου

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης, με αφορμή την Κοίμηση του Μακαριστού Μητροπολίτη Δράμας Κυρού Παύλου, συνεδρίασε εκτάκτως, την Τρίτη, 3 Μαΐου 2022 και ώρα 11:00 και εξέδωσε το κάτωθι ψήφισμα:

«Το Περιφερειακό Συμβούλιο Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης αποφασίζει:

– Να εκφράσει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στην Ιερά Σύνοδο της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, στους Ιερείς και τις Μοναστικές Αδελφότητες της Ιεράς Μητροπόλεως Δράμας, στον Δραμινό λαό και στην οικογένεια του Μακαριστού Μητροπολίτη Δράμας Κυρού Παύλου, αναγνωρίζοντας το πλούσιο και πολυσχιδές έργο του σε ποιμαντικό και κοινωνικό επίπεδο.

– Να κατατεθεί στεφάνι εκ μέρους του Περιφερειακού Συμβουλίου.

– Να επιδοθεί το παρόν Ψήφισμα στην Ιερά Μητρόπολη Δράμας και στην οικογένεια του εκλιπόντος.

– Να αναρτηθεί το παρόν Ψήφισμα στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας ΑΜΘ και να αποσταλεί στα Μ.Μ.Ε. της Περιφέρειας.

– Να παραστούν στην Εξόδιο Ακολουθία ο Περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Χρήστος Παπαθεοδώρου και τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜΘ.

– Να κυματίζουν μεσίστιες οι σημαίες στο κτίριο της Π.Ε. Δράμας και στο κτίριο της έδρας της Περιφέρειας ΑΜΘ την 3-5-2022 έως το πρωί της επόμενης μέρας.

– Να κηρυχθεί ως ημέρα πένθους για την Π.Ε. Δράμας η ημέρα της Εξοδίου Ακολουθίας και ταφής του Μακαριστού Μητροπολίτη και να παραμείνουν κλειστές οι υπηρεσίες της Π.Ε. Δράμας».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.