Συλλογος Οικισμου Κρυονεριου: Ποιο ειναι το προεκλογικο σας σχεδιο για την περιοχη μας;

Σχέδια και δεσμεύσεις με σαφή χρονοδιαγράμματα ζητά από τους υποψηφίους στον Δήμο Μαρωνείας - Σαπών και την Περιφέρεια ΑΜ-Θ ο Σύλλογος ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών

Τα προγράμματα των συνδυασμών που διεκδικούν την εκλογή τους στην διοίκηση τόσο του Δήμου Μαρωνείας – Σαπών, όσο και στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ για την περιοχή ζητά σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος του Οικισμού Κρυονερίου στην Ροδόπη.

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση παρά το γεγονός ότι απομένουν μόλις λίγες ημέρες για την διεξαγωγή των εκλογών, ουδείς εκ των υποψηφίων συνδυασμών δεν έχει γνωστοποιήσει το πρόγραμμα του, προκειμένου και τα μέλη του Συλλόγου να δουν ποιες από τις προτάσεις που επανειλημμένα έχουν κατατεθεί τα τελευταία χρόνια για την ανάδειξη, την εύρυθμη λειτουργία αλλά και την ασφάλεια του οικισμού, έχουν ληφθεί υπόψιν.

Ο Σύλλογος επισημαίνει πως αναμένονται «σαφείς και συγκεκριμένες τοποθετήσεις για μελέτες, έργα ή παρεμβάσεις που έχουν συμπεριλάβει στο προεκλογικό τους πρόγραμμα με χρονοδιάγραμμα υλοποίησης» τονίζοντας πως «η ενασχόληση των υποψήφιων επί έτη με τα κοινά και η εμπειρία πού έχουν αποκομίσει από αυτή, είναι ακόμη ένα στοιχείο που δεν δικαιολογεί ούτε γενικότητες, ούτε ασάφειες, παρά σαφείς τοποθετήσεις».

Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Λίγες μόνο μέρες απομένουν μέχρι την διεξαγωγή των αυτοδιοικητικών εκλογών Α και Β βαθμού και ακόμη περιμένουμε να δούμε τα προεκλογικά προγράμματα των υποψηφίων συνδυασμών.

Μέχρι σήμερα η τακτική τους έχει επικεντρωθεί κυρίως στην  παρουσίαση  υποψηφίων συμβούλων, σε εκατέρωθεν «φιλοφρονήσεις» και σε γενικόλογες αναφορές.

Εμείς ως Σύλλογος Κρυονερίου  περιμένουμε με ενδιαφέρον τις προεκλογικές δεσμεύσεις τους για την περιοχή μας κυρίως από τους υποψηφίους για τον Δήμο Μαρωνείας-Σαπών, αλλά και για την Περιφέρεια ΑΜΘ.

Η ατζέντα των αιτημάτων μας είναι γνωστή και έχει κατατεθεί επανειλημμένως στο δημόσιο διάλογο. Επίσης εδώ και  σχεδόν δύο χρόνια είναι και σε γνώση των επικεφαλής των συνδυασμών που διεκδικούν την εκλογή τους στον Δήμο μέσα και από  δεκάδες επιστολές που τους έχουν κοινοποιηθεί.

Συμπερασματικά λοιπόν γνωρίζουν πολύ καλά τα αιτήματα και τίς προτάσεις μας.

Περιμένουμε λοιπόν να δούμε ποιες από αυτές έχουν συμπεριληφθεί στο πρόγραμμα τους. Άλλωστε η πλειονότητα αυτών των προτάσεων δεν αφορά αποκλειστικά τον οικισμό μας, αλλά την ευρύτερη περιοχή του παραλιακού μετώπου με στόχο την εύρυθμη λειτουργία του, την ασφάλεια, την προληπτική προστασία, την ανάπτυξη, την ανάδειξη και την τουριστική προβολή του. 

Κάποιες μάλιστα προτάσεις μας σήμερα είναι και πολύ επίκαιρες όπως αυτές που αφορούν έργα προληπτικής προστασίας και πυροπροστασίας, αλλά και έργα αντιπλημμυρικής προστασίας πού έχουμε ζητήσει από τριετίας επανειλημμένα για την περιοχή μας προκειμένου να ελαχιστοποιηθούν κατά το μέτρο του δυνατού οι κίνδυνοι για τους πολίτες, τις  περιουσίες τους αλλά και τις αισθητικές αναδασώσεις.

Για  όλα τα παραπάνω έχουμε προβεί σε όλες τις δέουσες επισημάνσεις αλλά και ενέργειες προς τους αρμόδιους προκειμένου να δρομολογήσουμε όπου μπορούσαμε τις εξελίξεις.

Για να υλοποιηθούν τέτοιες προτάσεις  δεν απαιτούνται πάντα μεγάλες δαπάνες, χρειάζεται πάντα όμως πραγματική βούληση, ειλικρινή διάθεση προσέγγισης και συνεργασίας από τους καθ’ ύλην αρμόδιους θεσμικούς παράγοντες της περιοχής δηλαδή τον Δήμο Μαρωνείας-Σαπών και την Περιφέρεια ΑΜΘ.

Περιμένουμε λοιπόν να δούμε τις δημόσιες δεσμεύσεις τους.

Ελπίζουμε πώς θα αποφευχθούν οι γενικόλογες αναφορές και τοποθετήσεις περί οράματος για την ανάπτυξη και την Τουριστική ανάδειξη και αναβάθμιση της περιοχής. Τέτοιες τοποθετήσεις και αναφορές κάνουν οι υποψήφιοι πού διεκδικούν την κεντρική εξουσία και αναφέρονται  σέ μεγάλες διαρθρωτικές αλλαγές και έργα πού αφορούν εκατομμύρια πολιτών με μεγάλη διασπορά σέ όλη τη χώρα.

Ακόμη όμως και αυτοί έχουν την δυνατότητα να προχωρούν σε εξειδίκευση τους ανά περιοχή. Αναμένουμε λοιπόν να δούμε σαφείς και συγκεκριμένες τοποθετήσεις για μελέτες, έργα ή παρεμβάσεις που έχουν συμπεριλάβει στο προεκλογικό τους πρόγραμμα με χρονοδιάγραμμα υλοποίησης.

Η ενασχόληση των υποψήφιων επί έτη με τα κοινά και η εμπειρία πού έχουν αποκομίσει από αυτή, είναι ακόμη ένα στοιχείο που δεν δικαιολογεί ούτε γενικότητες, ούτε ασάφειες, παρά σαφείς τοποθετήσεις.

Εμείς είμαστε στη διάθεσή τους για οποιαδήποτε βοήθεια η διευκρίνιση ζητηθεί προκειμένου αυτός ο τόπος να λάβει από την τοπική αυτοδιοίκηση επιτέλους την μέριμνα πού τού αξίζει.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.