Συλλογο Γονεων και Κηδεμονων απεκτησε το 12ο Δημοτικο Σχολειο της Κομοτηνης

Σταύρος Στέργιος, Διευθυντής του Σχολείου: «Καταφέραμε με πολύ κόπο να φέρουμε τα παιδιά στο σχολείο۰θέλουμε και τους γονείς στο πλευρό μας»

Πραγματικότητα αποτελεί πλέον ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Μαθητών του 12ου Δημοτικού Σχολείου της Κομοτηνής.

Αν και τυπικά απομένουν ελάχιστες γραφειοκρατικές διαδικασίες, το 12ο Δημοτικό Σχολείο της πόλης μας απέκτησε για πρώτη φορά από το έτος ίδρυσής του Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων στο πλαίσιο της συστηματικής και πολύχρονης προσπάθειας του Διευθυντή του κ.Σταύρου Στέργιου καθώς και του συνόλου των εκπαιδευτικών και λοιπών συνεργατών της μονάδας, με έναν και μοναδικό στόχο την ενίσχυση και την υποστήριξή τους στην καθημερινή προσπάθειά για την καλύτερη δυνατή αλλά και συνεχόμενη φοίτηση των μαθητών και των μαθητριών του.

Το Σωματείο ιδρύθηκε με την συμμετοχή 22 ιδρυτικών μελών, γονέων μαθητών και μαθητριών που ανταποκρίθηκαν στα συνεχή καλέσματα της εκπαιδευτικής κοινότητας του σχολείου, βασική επιδίωξη της οποίας είναι οι ίδιοι οι γονείς, να γίνουν συμμέτοχοι της προσπάθειας που καταβάλλεται καθημερινά καθώς και να ενισχύσουν τις προσπάθειες για την αντιμετώπιση των επίσης πολύχρονων προβλημάτων και ελλείψεων που το σχολείο αντιμετωπίζει.

Στην προσπάθεια αυτή όπως εξήγησε ο κ.Στέργιος μιλώντας στον «ΠτΘ» βρήκαν συμμέτοχους αρχικά την κ. Λουίζα Σαλτσίδου, η οποία με τη πρότερη ιδιότητά της ως επικεφαλής του Κέντρου Πληροφόρησης Europe Direct Κομοτηνής, ήρθε σε επαφή με τον Δικηγορικό Σύλλογο Κομοτηνής που συμφώνησε για την κάλυψη των αρχικών πόρων για τη σύσταση του Συλλόγου.

Με την βοήθεια δύο φοιτητριών του ΔΠΘ πραγματοποιήθηκε η σχετική προετοιμασία με τα απαραίτητα για την ίδρυση έγγραφα, έγιναν οι επαφές με ενδιαφερόμενους γονείς και με τη βοήθεια και του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ν. Ροδόπης η ίδρυση του Συλλόγου αποτελεί σήμερα γεγονός, με την συμμετοχή του δικηγορικού γραφείου των κ.κ. Γιάννη Κυριαζή και Παγώνας Χάιδου, που ανέλαβαν την διεκπεραίωση της όλης διαδικασίας. 

Όπως ανέφερε ο κ.Στέργιος  η πρωτοβουλία αυτή ξεκίνησε με στόχο οι γονείς των μαθητών να κινητοποιηθούν για την προώθηση της τακτικής φοίτησης των παιδιών τους και την ανάγκη ολοκλήρωσης της υποχρεωτικής εκπαίδευσής τους, για να τονίσει πως από τους 186 εγγεγραμμένους μαθητές και μαθήτριες, καθημερινά φοιτούν στο σχολείο περί των 100 παιδιών.

Οι ελλείψεις

Η έλλειψη της ουσιαστικής παρουσίας των γονέων στο σχολείο αποδυναμώνει, όπως εξήγησε, και τις προσπάθειες του ιδίου, καθώς και του συνόλου των εκπαιδευτικών του σχολείου για την επίλυση μιας σειράς προβλημάτων, με πρώτο και κύριο αυτόν της έλλειψης χώρου. Μάλιστα, όπως εξήγησε ο ίδιος, αυτή την στιγμή υπολείπονται βοηθητική χώροι αλλά και χώροι διδασκαλίας, ενώ παρά το γεγονός ότι το σχολείο διαθέτει τον υλικοτεχνικό εξοπλισμό, υπολείπεται χώρου τόσο για τη διοργάνωση εκδηλώσεων, προβολών κ.α. όπως και αποθηκευτικών χώρων.

Για τον λόγο αυτό έχουν απευθυνθεί πολλάκις προς τον Δήμο Κομοτηνής για την προμήθεια μιας μεγάλης προκάτ αίθουσας για την κάλυψη των αναγκών αυτών, δίχως ωστόσο αποτέλεσμα.

Αναγκαιότητα η σταθερή σχολική φοίτηση

Ο διευθυντής της σχολικής μονάδας επεσήμανε την εξαιρετική δουλειά που γίνεται εντός του σχολείου, υπογραμμίζοντας και την ανάγκη αλλαγής της νοοτροπίας αλλά και του τρόπου σκέψης των ίδιων των γονέων για τη φοίτηση των παιδιών τους στο σχολείο, για να επισημάνει πως αυτή δεν προσφέρει μόνο αποτελέσματα σε ό,τι αφορά την μαθησιακή διαδικασία αλλά και σε επίπεδο κοινωνικοποίησης αλλά και συμπεριφοράς των παιδιών.

Ο ίδιος θέλησε να ευχαριστήσει το σύνολο όσων συνέδραμαν στην προσπάθεια ίδρυσης του Συλλόγου, για να τονίσει πως απομένουν οι αρχαιρεσίες για την εκλογή του Δ.Σ.. Για τον ίδιο το κρίσιμο, όπως το οριοθέτησε, είναι η συνέχεια της προσπάθειας αυτής με «συμμάχους» κάθε έναν και κάθε μια που μπορούν  να βοηθήσουν, τονίζοντας πως «καταφέραμε τον στόχο να φέρουμε τα παιδιά στο σχολείο, με πολύ μεγάλο αγώνα, ας συνεχίσουμε την προσπάθεια αυτή, εκκινώντας και από τους  γονείς».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.