Συλλογικο «ΟΧΙ» απο την Ορεστιαδα στην επεκταση των ΚΥΤ και ΠΡΟΠΕΚΑ Φυλακιου

Παρών στο συλλαλητήριο και ο Δήμαρχος Κομοτηνής Γιάννης Γκαράνης

Συλλογικό «ΟΧΙ» στην επέκταση των δομών του ΚΥΤ και ΠΡΟΠΕΚΑ Φυλακίου είπαν σήμερα, συγκεντρωμένοι πολίτες του Δήμου Ορεστιάδας που ανταποκρίθηκαν εκ νέου στο κάλεσμα της Επιτροπής Αγώνα του Δήμου Ορεστιάδας.

Ανάμεσα σε αυτούς σύσσωμο, σχεδόν, παρών έδωσαν και εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, μεταξύ των οποίων και ο Δήμαρχος Κομοτηνής Γιάννης Γκαράνης, αποδεικνύοντας την συστράτευση όλων κατά της σχεδιαζόμενης επέκτασης των δομών στο Φυλάκιο Ορεστιάδας.

Αξίζει να σημειωθεί πως στην διαμαρτυρία συμμετείχαν επίσης οι δήμαρχοι Ορεστιάδας, Διδυμοτείχου, Σουφλίου, Αλεξανδρούπολης, ενώ την Περιφέρεια ΑΜ-Θ εκπροσώπησε ο αντιπεριφερειάρχης κ. Κώστας Βενετίδης, καθώς και φορείς της περιοχής όπως το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ορεστιάδας, ο Εμπορικός Σύλλογος της Ορεστιάδας που προχώρησε άλλωστε και σε συμβολικό κλείσιμο των καταστημάτων ώστε οι καταστηματάρχες να δώσουν το παρών στην συγκέντρωση.  Τους Μητροπολίτες της Θράκης εκπροσωπεί ο Μητροπολίτης Διδυμοτείχου Ορεστιάδος και Σουφλίου Δαμασκηνός.

Να υπενθυμίσουμε πως χθες, Πέμπτη, 11 Μαρτίου ο Δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης συναντήθηκε με τους τέσσερις υπουργούς για το θέμα του Φυλακίου, για το περιεχόμενο της οποίας ενημέρωσε μέσω ανάρτησής του.

Όπως ανέφερε ο ίδιος «παραβρέθηκα σε σύσκεψη με τον υπουργό προστασίας του πολίτη κ. Χρυσοχοΐδη, τον υπουργό μετανάστευσης και άσυλου κ. Μηταράκη, τον υφυπουργό εθνικής άμυνας κ. Στεφάνη και τον υφυπουργό πάρα τω πρωθυπουργό κ. Λιβάνιο για το θέμα των δομών στο φυλάκιο δήμου Ορεστιάδας.

Κατέθεσα αναλυτικά την ισχυρή επιχειρηματολογία της τοπικής κοινωνίας μας.

Ακολούθησε συζήτηση με όλους τους συμμετέχοντες και έλαβα τη δέσμευση του κ. Χρυσοχοΐδη για επίσκεψή του στο δήμο μας, σε σύντομο χρονικό διάστημα ,ώστε να ενημερώσει την τοπική κοινωνία, για θέματα ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑΣ του υπουργείου του».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.