Συλληψη διακινητων σε Εβρο και Καβαλα

Μετέφεραν παράνομα στη χώρα 11 άτομα

Συνελήφθησαν την Τετάρτη (2-11-2022), σε περιοχές  του Έβρου και της Καβάλας,  από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης και Καβάλας, πέντε ημεδαποί διακινητές, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, το πρωί της Τετάρτης πλησίον του οικισμού Αρδανίου Έβρου, αστυνομικοί της Ειδικής Επιχειρησιακής Ομάδας Επέμβασης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης συνέλαβαν μία ημεδαπή, διότι οδηγώντας Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στερούμενη άδειας ικανότητας οδήγησης, μετέφερε παράνομα στην ενδοχώρα τέσσερις μη νόμιμους μετανάστες.

Στη δεύτερη περίπτωση, το απόγευμα της Τετάρτης στην Εγνατία Οδό Καβάλας – Θεσσαλονίκης, αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας πραγματοποίησαν σήμα στάσης σε οδηγό Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, ο οποίος δεν συμμορφώθηκε και συνέχισε την πορεία του, αναπτύσσοντας ταχύτητα και πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς.

Έπειτα από επιστάμενες έρευνες οι αστυνομικοί εντόπισαν έτερο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στην Εθνική Οδό Καβάλας – Θεσσαλονίκης στο οποίο επέβαιναν τέσσερις ημεδαποί και συνελήφθησαν, διότι όπως προέκυψε ο ένας από αυτούς ως οδηγός του πρώτου οχήματος μετέφερε νωρίτερα παράνομα στην ενδοχώρα επτά μη νόμιμους μετανάστες, ενώ οι άλλοι τρεις επιβαίνοντες στο δεύτερο όχημα λειτουργούσαν ως προπομπός για την αποφυγή αστυνομικών ελέγχων στο όχημα μεταφοράς των μη νόμιμων μεταναστών.

Στο πλαίσιο συνεχιζόμενων ερευνών και αναζητήσεων εντοπίσθηκαν οι επτά μη νόμιμοι μετανάστες πλησίον του κόμβου Αγίου Ανδρέα Καβάλας, καθώς επίσης και το όχημα μεταφοράς μη νόμιμων μεταναστών, το οποίο οι δράστες είχαν αποκρύψει στην περιοχή.

Σημειώνεται ότι και οι δύο οδηγοί των παραπάνω αυτοκινήτων στερούνται άδειας ικανότητας οδήγησης.

Κατασχέθηκαν τρία Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, κινητά τηλέφωνα και χρηματικά ποσά. 

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση ενεργούν το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Φερών Αλεξανδρούπολης και το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.