Συλληψη 3 διακινητων σε Εβρο και Ροδοπη

Προωθούσαν στη χώρα 9 άτομα

Συνελήφθησαν την Πέμπτη (28-9-2023) σε περιοχές της Ροδόπης και του Έβρου, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ροδόπης και Αλεξανδρούπολης, τρεις αλλοδαποί διακινητές, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, το μεσημέρι στην Εγνατία οδό Κομοτηνής – Ξάνθης αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου συνέλαβαν τον πρώτο διακινητή, διότι ως οδηγός Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου μετέφερε παράνομα στο εσωτερικό της χώρας τρεις μη νόμιμους μετανάστες.

Στη δεύτερη περίπτωση, το απόγευμα στην Εθνική οδό Ορμενίου – Αρδανίου, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου συνέλαβαν τον δεύτερο διακινητή, διότι τον εντόπισαν να μεταφέρει παράνομα στην ενδοχώρα έξι μη νόμιμους μετανάστες, οδηγώντας Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο το οποίο όπως διαπιστώθηκε  το είχε παραλάβει προηγουμένως από την τρίτη διακινητή, η οποία εντοπίστηκε να κινείται πεζή επί της ανωτέρω οδού και συνελήφθη.

Σημειώνεται ότι ο οδηγός – διακινητής στερείται άδειας ικανότητας οδήγησης. Κατασχέθηκαν τα ανωτέρω οχήματα και κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την  προανάκριση για τις δύο υποθέσεις ενεργούν τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου Ροδόπης και Σουφλίου Αλεξανδρούπολης.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.