Συλλαλητηριο στην Κομοτηνη απο συνταξιουχικες οργανωσεις της ΑΜΘ

Κάλεσμα σε μαζική συμμετοχή

Συλλαλητήριο οργανώνουν οι συνταξιουχικές οργανώσεις ΑΜΘ για τη Δευτέρα 17 Οκτωβρίου και ώρα 11.00 το πρωί στην Πλατεία Κομοτηνής. Σε σχετικό τους μήνυμα οι Οργανώσεις απευθύνουν κάλεσμα μαζικής συμμετοχής, διεκδικώντας αύξηση στις συντάξεις και απόδοση των αναδρομικών σε όλους τους συνταξιούχους.

Μεταξύ άλλων στο μήνυμά τους οι οργανώσεις αναφέρουν:

«Δεν δεχόμαστε την κοροϊδία, την ασυνέπεια και τον αποπροσανατολισμό της κυβέρνησης και μερίδας των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης που συνεχίζουν και μετά τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού στην ΔΕΘ.

Δεν δεχόμαστε μετά από 13 χρόνια περικοπών στις συντάξεις μας, τα δώρα, το ΕΚΑΣ, τα εφάπαξ ως βελτίωση της θέσης μας τα όσα απαράδεκτα ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός.

Δεν μπορούμε να δεχθούμε ως αυξήσεις τα ποσοστά που αναφέρθηκαν αλλά ως παραπέρα μείωση του εισοδήματός μας, όταν αυτά δεν καλύπτουν την αυξανόμενη ακρίβεια του τελευταίου διαστήματος και δεν περιλαμβάνουν τις επικουρικές.

Δεν ανεχόμαστε να μην δίνονται τα αναδρομικά του 11μήνου και με τα χρήματα αυτά μαζί με τα χαράτσια στο ρεύμα να χρηματοδοτούνται με δισεκατομμύρια οι εταιρείες που δραστηριοποιούνται σε αυτόν τον τομέα.

Δεν μπορούμε να δεχθούμε ότι ένα και πλέον εκατομμύριο συνταξιούχοι δεν θα πάρουν αύξηση γιατί με τον νόμο Κατρούγκαλου που διατηρεί η κυβέρνηση της ΝΔ έχουν προσωπική διαφορά.

Δεν ανεχόμαστε αφού μας έχουν κόψει τα πληρωμένα δώρα μας να δίνουν επιδόματα φτώχειας όποτε τους βολεύει μόνο σε ορισμένους συνταξιούχους.

Δεν ανεχόμαστε να διατηρούν την εισφορά αλληλεγγύης του ΑΚΑΓΕ που είναι πολλαπλάσιο του πολύ μικρού ποσού της φορολογικής εισφοράς που αφαιρέθηκε.

Δεν ανεχόμαστε να μη αποδίδουν τα πληρωμένα οικειοθελώς από τους συνταξιούχους λειτουργικά έξοδα των σωματείων με στόχο τον στραγγαλισμό τους».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.