«Συγκροτημενο και μεθοδικο» διαβασμα καθ’ ολη τη διαρκεια της χρονιας απαιτουσαν τα θεματα της Βιολογιας

Η ανάλυση των θεμάτων από την Βιολόγο του Φροντιστηρίου «Πολυδύναμο» Ματίνα Μαλισιόβα

Οργανωμένο και συστηματικό διάβασμα καθώς και κατανόηση των όσων διαβάζουν απαιτούσαν τα θέματα στο μάθημα της Βιολογίας στα οποία εξετάστηκαν το πρωί της Τρίτης, 6 Ιουνίου οι υποψήφιοι και υποψήφιες των Πανελλαδικών εξετάσεων.

Σύμφωνα με την βιολόγο του Φροντιστηρίου «Πολυδύναμο» κ. Ματίνα Μαλισιόβα  τα φετινά θέματα ήταν «ένα επίπεδο πάνω» σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές και απαιτούσαν ουσιαστική κατανόηση των όσων οι υποψήφιοι διάβαζαν.

Σε ό,τι αφορά την επίλυση των ασκήσεων δεν υπήρχαν ιδιαίτερες δυσκολίες, εξαιρουμένων ωστόσο των θεμάτων Γ4 και Δ4 που απαιτούσαν ψυχραιμία και παρατηρητικότητα και από τα οποία όπως σημείωσε η ίδια αναμένεται να κριθούν οι άριστες βαθμολογίες.

Τα φετινά θέματα, εξήγησε, και από άποψη θεωρίας είχαν περισσότερες απαιτήσεις, ενώ υπήρχαν θέματα όπως τα Γ2 και Γ3 που απαιτούσαν πιο «ελεύθερη ανάπτυξη» και άρα θα κριθεί και ο τρόπος με τον οποίο ο υποψήφιος εκφράζεται.

Σχολιάζοντας ένα προς ένα τα θέματα η βιολόγος του Φροντιστηρίου «Πολυδύναμο» και ξεκινώντας από το Α θέμα μίλησε για απαντήσεις πολλαπλής επιλογής οι οποίες απαιτούσαν ποιοτικά και σωστά μελετημένους μαθητές.

Το Β θέμα δεν έκρυβε ιδιαίτερες δυσκολίες με εξαίρεση το Β1 θέμα που απαιτούσε την προσοχή των μαθητών, ενώ το Γ θέμα ήταν ένα φαινομενικά ωραίο και έξυπνο θέμα, το οποίο απαιτούσε συνδυαστική σκέψη από διάφορα σημεία της σχολικής ύλης. Ωστόσο το Γ4 απαιτούσε ιδιαίτερη προσοχή, ενώ η κ.Μαλισιόβα εξέφρασε την άποψη ότι είναι εκείνο το σημείο που θα γίνουν αρκετά λάθη.

Αντίστοιχα και στο Δ θέμα όπου όπως τόνισε η ίδια δεν ήταν ιδιαίτερης δυσκολίας, ωστόσο το 4ο σκέλος του απαιτούσε ψυχραιμία, καλή παρατηρητικότητα και διαθέσιμος χρόνος ώστε ο υποψήφιος με ηρεμία να εντοπίσει την λύση.

Σε ό,τι αφορά το τελευταίο, ήτοι τον χρόνο, η ίδια έκανε λόγο για επαρκές χρονικό διάστημα, συγκριτικά και με τις περασμένες χρονιές, χαρακτηρίζοντάς το ένα «πιο συμμαζεμένο διαγώνισμα» το οποίο ωστόσο έκρυβε παγίδες, που ελλείψει ψυχραιμίας εκείνη την στιγμή μπορεί κανείς εύκολα να «ξεφύγει».

Καταληκτικά η ίδια τόνισε πως «τα θέματα για ακόμα μια φορά, εξέταζαν την πολύ καλή κατανόηση της βιολογίας και απαιτούσαν πολύ ποιοτικό διάβασμα καθόλη τη διάρκεια της χρονιάς, συγκροτημένο και μεθοδικό»  για να ευχηθεί απευθυνόμενη προς τους υποψηφίους και τις υποψήφιες «όλα τα παιδιά γενικώς, να εισπράξουν τους καρπούς των κόπων τους, όλης της χρονιάς και όλων των χρόνων».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.