Συγκλησεις και διαφωνιες με τον υπ. Παιδειας στην εκτακτη συνοδο των Πρυτανεων

Για το νομοσχέδιο στην τριτοβάθμια εκπαίδευση

«Η συζήτηση με το υπουργείο Παιδείας θα συνεχιστεί ώστε να διαμορφωθεί ένα Σχέδιο Νόμου που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες της Ανώτατης Εκπαίδευσης». Αυτό ανακοίνωσαν το Σάββατο οι Πρυτάνεις, αμέσως μετά την έκτακτη  Σύνοδο που πραγματοποίησαν στην Αθήνα, παρουσία του  υπουργού Παιδείας κ. Κώστα Γαβρόγλου.
 
Η νέα συνάντηση του υπουργού Παιδείας με το προεδρείο των Πρυτάνεων θα γίνει μέσα στην εβδομάδα. Αμέσως μετά οι Πρυτάνεις θα κάνουν νέα έκτακτη Σύνοδο, μέσω τηλεδιάσκεψης.
 
Πάντως στη συνεδρίαση της Συνόδου το Σάββατο, η οποία πραγματοποιήθηκε σε ήρεμο κλίμα, διαπιστώθηκε, ότι υπάρχουν μεγάλες διαφωνίες με τον υπουργό Παιδείας σε κρίσιμα ζητήματα του Σχεδίου Νόμου.  

«Διαφωνίες, κυρίως ως προς τον τρόπο εκλογής των πρυτανικών αρχών» 

Σε σχετική του δήλωση μετά το τέλος της έκτακτης Συνόδου Πρυτάνεων, ο κ. Γαβρόγλου δήλωσε πως «μετά από μία “μαραθώνια” συνεδρίαση, υπήρξαν πολλές συγκλίσεις και διατυπώθηκαν διαφωνίες, κυρίως ως προς τον τρόπο εκλογής των πρυτανικών αρχών. Σε αρκετά σημεία που βελτιώνουν τεχνικά το νομοσχέδιο, θα υπάρξει συνάντηση με το Προεδρείο της Συνόδου εντός των επόμενων ημερών, και αμέσως μετά το νομοσχέδιο θα συνεχίσει την πορεία του στις κοινοβουλευτικές διαδικασίες».  

«Να διαμορφωθεί ένα Σχέδιο Νόμου που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες της Ανώτατης Εκπαίδευσης» 

Από την πλευρά της η σύνοδός των πρυτάνεων εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία επισημαίνεται:
«Η Σύνοδος Πρυτάνεων συζήτησε εκτενώς με τον Υπουργό Παιδείας  για το προτεινόμενο Σχέδιο Νόμου. Η Σύνοδος διαπιστώνει ότι εξακολουθούν να υπάρχουν διαφωνίες σε σημαντικά θέματα του Σχεδίου Νόμου. Η συζήτηση με το Υπουργείο θα συνεχιστεί ώστε να διαμορφωθεί ένα Σχέδιο Νόμου που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες της Ανώτατης Εκπαίδευσης».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.