Συγκινημενοι απο την υποδοχη τους στην Κομοτηνη οι μοναχοι του Αγιου ορους

Συνέχισαν τις επισκέψεις τους σε φορείς τα μέλη της Ιεράς Κοινότητας του Αγίου Όρους, που συνοδεύουν την εικόνα της Παναγίας του Άξιον Εστίν

Τις αρχές της Περιφέρειας επισκέφτηκαν την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου τα μέλη της Ιεράς Κοινότητας του Αγίου Όρους, που βρίσκονται στην πόλη μας συνοδεύοντας την εικόνα της Παναγίας του Άξιον Εστίν, που έφτασε στην Κομοτηνή από το Άγιο Όρος και θα παραμείνει σε αυτή μέχρι τη Δευτέρα.

Τα μέλη της Ιεράς Κοινότητας, τα οποία συνόδευε ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων, υπό του Πανασιολογιωτάτου Πρωτεπιστάτου, Γέροντος Χριστοφόρου Ιβηρίτου, επισκέφτηκαν τον Περιφερειάρχη κ. Χρήστο Μέτιο στην έδρα της Περιφέρειας, πριν μεταβούν στην παλιά Νομαρχία για να συναντηθούν με τον Αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης κ. Νίκο Τσαλικίδη.

Στην Περιφέρεια τους υποδέχτηκε ο κ. Μέτιος μαζί με τον εκτελεστικό γραμματέα κ. Παύλο Δαμιανίδη και την σύμβουλο για θέματα πολιτισμού κ. Ζωή Κοσμίδου, με τον Περιφερειάρχη να ευχαριστεί για την δυνατότητα που δόθηκε στην πόλη να δεχθεί την εικόνα.

Από την πλευρά του ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων ανέφερε πως η παρέμβαση του Περιφερειάρχη ήταν κρίσιμη τόσο στην αρχική απόφαση για την έλευση της εικόνας, όσο και της διατήρησης του ενδιαφέροντος για αυτή κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Την αίσθηση όλων των μελών της Ιεράς Κοινότητας πως είναι στο σπίτι τους, μετέφερε ο Πρωτεπιστάτης Γέρων Χριστοφόρος Ιβηρίτης στο οποίο συμβάλλει ο οικοδεσπότης, και όλοι οι συνεργαζόμενοι μετ’ αυτού, μεταξύ των οποίων και ο Περιφερειάρχης.

Και ενώ οι συνθήκες καθυστέρησαν την έλευση της εικόνας, τελικά κατάφεραν να την φέρουν, γνωρίζοντας και τον τόπο, τους προβληματισμούς των κατοίκων του και τις ανάγκες τους, με τον Γέροντα να κάνει ιδιαίτερη μνεία στο δημογραφικό.

Οι συναντήσεις ολοκληρώθηκαν με την ανταλλαγή δώρων μεταξύ των συναντώμενων, με την Ιερά κοινότητα να κομίζει αντίγραφο της Ιεράς Εικόνας της Παναγίας του Άξιον Εστίν, ως αναμνηστικό της παρουσίας της στην πόλη.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.