Συγκεντρωθηκαν ξανα οι επιταφιοι στο Ηρωο της Κομοτηνης

Μεγάλη η συμμετοχή των Κομοτηναίων, με τις λιτανείες 8 Επιταφίων να συγκεντρώνονται στο κέντρο της πόλης

Μητροπολίτης κ. Παντελεήμων

«Αν παραδεχτούμε τα λάθη μας, αν δώσουμε λόγο για αυτά που φταίμε, αν πάρουμε τη ζωή μας στα σοβαρά, τότε δεν θα θρηνήσουμε άλλα θύματα, ούτε στα Τέμπη ούτε στην Κομοτηνή, ούτε πουθενά, γιατί θα κάνουμε σωστά τη δουλειά μας, γιατί θα μάθουμε να πορευόμαστε στο δρόμο του Χριστού»

Με πολύ μεγάλη συμμετοχή, πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής στην Κομοτηνή η λιτάνευση των Επιταφίων, με εκατοντάδες Κομοτηναίους να συγκεντρώνονται στο Ηρώο της πόλης όπου κατέληξαν οκτώ από τους επιταφίους της πόλης.

Της λιτανεύσεως του Επιταφίου στο Ηρώον της πόλης, παρουσία των Αρχών, λοιπών εκπροσώπων, Φορέων και Συλλόγων, προέστη ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων, που στο μήνυμά του προς τους πιστούς, επισήμανε πως «Η ανάσταση γιορτάζεται με εξωτερικά πράγματα, όπως οι παραδόσεις μας, καλά και ευλογημένα, όμως η ανάσταση όμως βιώνεται, με ένα ήμαρτον» όπως είπε ο εκ δεξιών ληστής στον Γολγοθά.

«Αν παραδεχτούμε τα λάθη μας, αν δώσουμε λόγο για αυτά που φταίμε, αν πάρουμε τη ζωή μας στα σοβαρά, τότε δεν θα θρηνήσουμε άλλα θύματα, ούτε στα Τέμπη ούτε στην Κομοτηνή, ούτε πουθενά, γιατί θα κάνουμε σωστά τη δουλειά μας, γιατί θα μάθουμε να πορευόμαστε στο δρόμο του Χριστού» τόνισε.

«Τα χρόνια μας είναι δύσκολα και πονηρά, να δουλέψουμε, οι ιερείς και οι δεσποτάδες στις εκκλησίες, οι πολιτικοί στις θέσεις τους, οι γονείς στις οικογένειές τους, οι δάσκαλοι στα σχολεία, οι γιατροί στα νοσοκομεία.

Ο καθένας όπου είναι να δουλεύουμε και να σηκώσουμε τα μανίκια, για αν δούμε καλύτερες μέρες, και να περιμένουμε πρώτα από τον εαυτό μας, αλλά όταν είναι και βαδίζει σύμφωνα με τους λόγους του Θεού και του Ευαγγελίου».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.