Συγκεντρωση κατα της υποχρεωτικοτητας του εμβολιασμου στην Κομοτηνη

Συμμετοχή από όλη τη Θράκη για την εκδήλωση που διοργάνωσαν οι υγειονομικοί σε αναστολή της Ροδόπης

Μεγάλη ήταν η συμμετοχή, παρά την κακοκαιρία, στην εκδήλωση που διοργάνωσαν οι υγειονομικοί σε αναστολή της Ροδόπης, ενάντια στην υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού, το μεσημέρι του Σαββάτου στην Κομοτηνή.

Η εκδήλωση ήταν προγραμματισμένη να πραγματοποιηθεί στην Κεντρική Πλατεία, όμως η σταθερή βροχόπτωση είχε ως αποτέλεσμα οι συγκεντρωμένοι να μεταβούν στην Νομαρχία, στον χώρο μπροστά από τα ΚΕΠ, με τους ομιλητές να απευθύνονται σε αυτούς από τα σκαλιά της εισόδου.

Την εκδήλωση άνοιξε η υγειονομικός σε αναστολή εργασίας, κ. Άρτεμις Εμμανουήλ, που μίλησε τόσο για τις οικονομικές δυσκολίες που έχουν να αντιμετωπίσουν όσοι βρίσκονται σε αναστολή, όσο και την συναισθηματική, ψυχική, και κοινωνική εξαθλίωση αυτών και των οικογενειών τους.

Εξέφρασε δε την άποψη πως το μέτρο της υποχρεωτικότητας αποτελεί δούρειο ίππο για να προωθηθεί η προσπάθεια  για  ιδιωτικοποίηση αντί της ενίσχυσης του ΕΣΥ, με δραματικά αποτελέσματα για τις τοπικές κοινωνίες.

Το λόγο στη συνέχεια πήραν οι ομιλητές, που ήταν ο πρώην καθηγητής Ποινικού Δικαίου στη Νομική Σχολή του ΔΠΘ Κωνσταντίνος Βαθιώτης,  ο καθηγητής Κλινικής Φαρμακολογίας του ΑΠΘ Δημήτρης Κούβελας, ενώ χαιρετισμό συμπαράστασης, απεύθυναν ο εκπαιδευτικός και δρ. Ιστορίας Νεκτάριος Δαπέργολας, και ο εκπαιδευτικός και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Σπάρτακος» Κώστας Καραΐσκος.

Ο κ. Βαθιώτης στην ομιλία του, σημείωσε πως είμαστε όλοι πειραματόζωα στο θαυμαστό ανάποδο κόσμο του «Χάξλεϊ» μια ένωση των Άλντους Χάξλεϊ και Τζόρτζ Οργουελ τα βιβλία των οποίων, Θαυμαστός Νέος Κόσμος και 1984 περιέχουν πολλά στοιχεία της σημερινής μας εποχής.

Από την πλευρά του ο κ. Κούβελας, αφού περιέγραψε την πανδημία, εξέφρασε την άποψη πως υπάρχουν αναπάντητα ερωτήματα σε σχέση με τα εμβόλια εναντίον του κορωνοϊού.

Για ημέρες τρόμου και παράνοιας, σε μια επίθεση από αυταρχικό καθεστώς που με απανωτά διατάγματα αποτελειώνει τα τελευταία εναπομείναντα ίχνη από τις ζωές και την αξιοπρέπειά μας, μίλησε ο κ. Δαπέργολας.

Τέλος ο κ. Καραΐσκος αναρωτήθηκε ποιους γιατρούς θα έπρεπε να ακούμε, μιλώντας για γιατρούς που φιμώνονται από τα μέσα, που όμως αντιτίθενται στα όσα λέει η υπόλοιπη ιατρική κοινότητα για το εμβόλιο και τον κορωνοϊό.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.