Συγκεντρωση και πορεια των σχολικων καθαριστριων αυριο στην Κομοτηνη

Θα έχουν συνάντηση και με τον Γ. Γκαράνη∙ στο πλευρό τους οι δάσκαλοι

Απεργιακή συγκέντρωση και πορεία θα πραγματοποιήσει την Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου  στις 9.30 το πρωί με σημείο συγκέντρωσης το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Κομοτηνής το Σωματείο Καθαριστριών Σχολείων Δημοτικής και Μέσης Εκπαίδευσης Νομού Ροδόπης στο πλαίσιο της 48ωρης πανελλαδικής απεργίας του κλάδου. Η πορεία θα καταλήξει στο Δημαρχείο όπου θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με τον Δήμαρχο Κομοτηνής κ. Γιάννη Γκαράνη.
 
Το Σωματείο καλεί σε συμμετοχή όχι μόνο τους εργαζόμενους του κλάδου αλλά επίσης εκπαιδευτικούς, συλλόγους γονέων και κηδεμόνων καθώς και όλους τους συμπολίτες ώστε «να συμπαρασταθούν στο δίκαιο αγώνα μας για σταθερή και μόνιμη εργασία και καθαρά σχολεία» όπως χαρακτηριστικά σημειώνει.
 

Συμπαράσταση στον αγώνα τον καθαριστριών από τους δασκάλους της Ροδόπης

 
Στο εν λόγω κάλεσμα ανταποκρίθηκε ήδη ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης ο οποίος μέσω ανακοίνωσής του κάνει γνωστό πως «συμπαραστέκεται στο δίκαιο αγώνα και τα αιτήματα των καθαριστριών των σχολικών μονάδων του Νομού Ροδόπης αλλά και όλης της χώρας. Αιτήματα που είναι ανάλογα με τα αντίστοιχα των εκπαιδευτικών και του Συλλόγου μας για μόνιμη και σταθερή εργασία με ίσα δικαιώματα για όλους και όλες».
 
Όπως τονίζει ο Σύλλογος, «οι εργαζόμενες/οι – καθαρίστριες/στες στα σχολεία έχουν ταλαιπωρηθεί επί σειρά ετών (υπάρχουν συμβασιούχοι – ες ακόμα και με 19 έτη συνεχούς εργασίας) ως προς την επισφαλή εργασιακή τους σχέση, τις εξευτελιστικές αμοιβές που πάντα καταβάλλονται καθυστερημένα, τις εξαιρετικά δυσμενείς και ανθυγιεινές συνθήκες εργασίας».
 
Παράλληλα επισημαίνει πως «προσφέρουν πραγματικό και δύσκολο έργο στα σχολεία και στους μαθητές αλλά έχουν πάντα και μόνο υποχρεώσεις χωρίς κανένα δικαίωμα ούτε καν στην ασθένεια» για να συμπληρώσει ότι «οι εργαζόμενοι/ες στην καθαριότητα έχουν αιτηθεί, αλλά χωρίς καμιά ανταπόκριση εκ των συναρμόδιων Υπουργείων (Παιδείας και Εσωτερικών), συνάντηση για να συζητηθούν τα προβλήματα στον κλάδο τους (που αφορούν τη λειτουργία των σχολείων) και τα οποία εξακολουθούν να υφίστανται».
 

Τα αιτήματα

 
Οι σχολικές καθαρίστριες διεκδικούν:

• Μόνιμη, πλήρη και σταθερή εργασία με αορίστου χρόνου συμβάσεις και πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα – Μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

• Έγκαιρη και άμεση καταβολή των δεδουλευμένων αποδοχών. Αξιοπρεπείς αμοιβές.

• Ανθρώπινες συνθήκες εργασίας, με τήρηση των κανόνων υγιεινής & ασφάλειας – Αυστηροποίηση και επιβολή κυρώσεων στους Δήμους που δεν χορηγούν τα εκ του νόμου προβλεπόμενα Μέσα Ατομικής Προστασίας με αναδρομική ισχύ.

• Αποζημίωση για προκάτ αίθουσες, αίθουσες πληροφορικής και εργαστηρίων, οι οποίες δεν είναι δηλωμένες στο myschool, δεν αποζημιώνονται από το ΙΝΕΔΙΒΙΜ και καθαρίζονται δωρεάν σήμερα από συμβασιούχους στη σχολική καθαριότητα.

• Ασφάλεια και ΟΧΙ επισφάλεια στην εργασία – Καμία μείωση αιθουσών, καμία απόλυση εργαζόμενης από δημάρχους και Σχολικές Επιτροπές.

• Εφαρμογή ίσων όρων και συνθηκών εργασίας και στις Ι.Δ.Α.Χ. με υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και αναγνώριση του εγγράφου προσχώρησης της ΟΙΥΕ στη σύμβαση της ΠΟΕ ΟΤΑ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.