Συγκεντρωση ελευθεριακων σχηματων στα Δικαστηρια Κομοτηνης

Σε ένδειξη αλληλεγγύης σε 6 φοιτητές της Ξάνθης που θεωρούν πως διώκονται για την δημόσια συνδικαλιστική και αντιφασιστική τους δράση

Την αλληλεγγύη τους σε 6 συναδέρφους τους, που θεωρούν πως διώκονται για τη συνδικαλιστική και αντιφασιστική τους δράση μέσα στην Πολυτεχνική Ξάνθης, θέλησαν να δείξουν με την παρουσία τους μέλη ελευθεριακών σχημάτων των Σχολών του ΔΠΘ, με την παρουσία τους στα Δικαστήρια Κομοτηνής την Τρίτη 17 Μαΐου.

Πρόκειται για μήνυση σε έξι άτομα, από φοιτητή της Ξάνθης, για κλοπή κακουργηματικού χαρακτήρα, που οι συγκεντρωμένοι θεωρούσαν πως ήταν απότοκο των αντιπαραθέσεων που έλαβαν χώρα στη σχολή πριν από περίπου 6 χρόνια, με αντιπαράθεση ομάδας φοιτητών με καθηγητή, που είχε σαν αποτέλεσμα εντάσεις εντός της σχολής.

Οι φοιτητές κατηγορούσαν τον Καθηγητή για πράξεις καθηγητικής αυθαιρεσίας,  αλλά και για έκφραση εθνικιστικών, ομοφοβικών και ρατσιστικών απόψεων κατά τη διάρκεια των διαλέξεων, και την δημιουργία ενός κύκλου φοιτητών.

Κατά την διάρκεια εκείνης της άνοιξης έγιναν συγκεντρώσεις και αντισυγκεντρώσεις στη σχολή, με μια συγκρουσιακή τάση, για αυτό και έγινε προσπάθεια να ανασχεθεί αυτό που θεωρούσαν οι φοιτητές ως φασίζουσα ρητορεία εντός των χώρων του πανεπιστημίου, με διάφορες αντιφασιστικές δράσεις.

Για αυτό και θεωρούν πως τα άτομα που κατηγορούνται επιλέχθηκαν απολύτως στοχευμένα με μοναδικό κριτήριο τη δημόσια συνδικαλιστική και αντιφασιστική τους δράση.

Εξ ου και την Τρίτη βρέθηκαν έξω από τα δικαστήρια της Κομοτηνής, τονίζοντας πως δε θα αφήσουν κανένα μόνο στην καταστολή, και πως κάθε κίνηση καταστολής θα τους βρίσκει απέναντι ακόμα πιο ενωμένους, ακόμα πιο αποφασισμένους, ακόμα πιο σίγουρους για το δίκαιο του αγώνα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.