Συγκεντρωση ειδων για τους σεισμοπληκτους σε Κουρδισταν, Τουρκια και Συρια απο την  Utopia A.D.

«Αυτό που απέμεινε πέρα από τα συντρίμμια και τους δεκάδες χιλιάδες νεκρούς και τραυματίες, είναι η αλληλεγγύη» επισημαίνουν στο κάλεσμά τους

Στην συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης για τους σεισμόπληκτους σε Κουρδιστάν, Τουρκία και Συρία προχωρά και το Αναρχικό Στέκι Utopia A.D στην Κομοτηνή, καλώντας παράλληλα και σε οικονομική ενίσχυση.

Απευθύνοντας πρόσκληση συμμετοχής σε όποιον/α επιθυμεί να προσφέρει η Utopia επισημαίνει πως «μετά τους καταστροφικούς σεισμούς της 6ης Φεβρουαρίου σε Τουρκία, Κουρδιστάν και Συρία, αυτό που απέμεινε πέρα από τα συντρίμμια και τους δεκάδες χιλιάδες νεκρούς και τραυματίες, είναι η αλληλεγγύη».

Τα είδη που συγκεντρώνονται είναι τα εξής:

  • Κουβέρτες. Χειμωνιάτικα ρούχα & παπούτσια, Γάλα σε σκόνη & εβαπορέ. Είδη για μωρά και παιδιά. Γάντια / σκουφιά / κασκόλ. Πάνες ενηλίκων/μωρών. Σερβιέτες. Απορρυπαντικά ρούχων. Φυσιολογικούς Ορούς. Γάζες. Χανζαπλαστ. Είδη ατομικής υγιεινής

Η συγκέντρωση πραγματοποιείται στο στέκι της Utopia, δίπλα στο αμφιθέατρο της Παλιάς Νομικής του ΔΠΘ στην Κομοτηνή, Δευτέρα και Πέμπτη από τις 18:00 έως τις 21:00.

Όπως τονίζουν λόγω των δύσκολων συνθηκών πέραν της καταστροφής, αλλά και του εμπάργκο, τα είδη που θα σταλθούν πολύ πιθανών να καθυστερήσουν να φτάσουν στον προορισμό τους, επισημαίνοντας και την ανάγκη οικονομικής στήριξης στον εξής λογαριασμό

ΙΒΑΝ: DE49 3705 0299 0004 0104 81 BIC/SWIFT: COKSDE33XXX paypal.me/heyvasorakurdistane

Και  ΕΔΩ

«Το αίσθημα της ανθρωπιάς και οι πράξεις αλληλοβοήθειας είναι δεδομένα, πέραν όμως του κοινωνικού κομματιού, υπάρχει και το πολιτικό. Τα σχέδια του καπιταλιστικού συστήματος της υπερ- αστικοποίησης και η διαχείριση από τα κράτη παίζουν μεγάλο ρόλο ως προς τα αποτελέσματα ενός σεισμού και εν συνεχεία ως προς τον τρόπο αντιμετώπισης των όσων ακολουθούν» αναφέρουν υπογραμμίζοντας πως «το τουρκικό κράτος εργαλειοποιεί τον σεισμό μέσο της αρχικής αδράνειας και την διακήρυξη κατάστασης εκτάκτου ανάγκης, όπου οτιδήποτε έχει να κάνει με Βοήθιο περνά πρώτα από τον κρατικό- στρατιωτικό έλεγχο . Ενώ την δεύτερη ημέρα μετά τον σεισμό εξαπέλυσε αεροπορικές επιδρομές κατά της Συνομοσπονδία της Β-Α Συρίας (Ροζάβα) που χτυπήθηκε όπως και η Συρία από τον ίδιο σεισμό».

«Τα κράτη της Δύσης μεταξύ αυτών και η Ελλάδα, αλλά και αυτά της δυτικής επιρροής, συνεχίζουν το εμπάργκο κατά της σεισμόπληκτης Συρίας το οποίο είχαν ξεκινήσει από το 2012» συνεχίζουν και καταλήγουν σημειώνοντας πως «τα κράτη είναι ανήθικοι μηχανισμοί που λειτουργούν απάνθρωπα σύμφωνα με το συμφέρων τους. Τα δάκρια των εξουσιαστών είναι ψεύτικα. Το μόνο που μας μένει είναι η ανθρωπιά και η συνειδητή αλληλεγγύη. Η με τους καταπιεστές ή με τους καταπιεσμένους».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.