Συγκεντρωση διαμαρτυριας υγειονομικων στην πυλη του Σισμανογλειου

Αίτημα η άμεση απόσυρση του μέτρου της αναστολής εργασίας για τους ανεμβολίαστους

Λήγει σήμερα Τετάρτη, 1 Σεπτεμβρίου, η διορία των εργαζομένων σε δημόσιες δομές υγείας για τον εμβολιασμό τους κατά του κορωνοϊού. Το μέτρο της υποχρεωτικότητας και της αναστολής συμβάσεων των υγειονομικών έχει προκαλέσει τις έντονες αντιδράσεις των εργαζομένων, με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία να έχει εξαγγείλει συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί και στην πύλη του Σισμανογλείου Νοσοκομείου Κομοτηνής από εργαζόμενους με κύριο αίτημα την απόσυρση των αποφάσεων αναστολής που στην περίπτωση του Σισμανογλείου φαίνεται πως αφορά σε περίπου 50 από το σύνολο των 585 εργαζομένων.

«Η συγκεκριμένη ρύθμιση ύβρις απέναντι στους χθεσινούς ήρωες»

«Η ρύθμιση της υποχρεωτικότητας δυναμιτίζει την ευστάθεια του ΕΣΥ» δήλωσε χαρακτηριστικά ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου εργαζομένων κ. Αλέξανδρος Σπανός για να υπογραμμίσει πως «τέτοιες κρίσεις αντιμετωπίζονται μόνο με κοινωνικές συναινέσεις».  «Καλό θα ήταν η κυβέρνηση να εγκαταλείψει τα τελεσίγραφα  και με ένα πρόσωπο συναινετικό, όχι με συμμορφωτικό και τιμωρητικό χαρακτήρα,  να γυρίσει προς τους εργαζόμενους σε ένα κλίμα συναίνεσης λόγω του ότι το τέταρτο κύμα της πανδημίας βρίσκεται προ των πυλών» συνέχισε κάνοντας λόγο για μία « αποφράδα ημέρα για τον υγειονομικό κόσμο».

«Σήμερα η συγκεκριμένη ρύθμιση αποτελεί ύβρις απέναντι στους χθεσινούς ήρωες στους μαχητές τη πρώτης γραμμής. Και αυτό προκαλεί όλο το υγειονομικό κίνημα. Για την κυβέρνηση σήμερα οι εναπομείναντες υγειονομικοί, που δεν ξεπερνούν το 5 με 7% αποτελούν την ωρολογιακή βόμβα για την κοινότητα . Αυτοί που προχθές δούλευαν με μία μάσκα, με αναστολή αδειών χωρίς μέτρα ατομικής προστασίας» εξήγησε.

«Όλοι αυτοί αποτελούν υγειονομική βόμβα και όχι ο συνωστισμός στα ΜΜΜ, στα καράβια στα αεροπλάνα, αλλά εκεί προφανώς βρίσκονται άλλα συμφέροντα» συνέχισε ο ίδιος εκφράζοντας την πεποίθηση πως «μέχρι την τελική επίδοση της αναστολής θα επικρατήσει σύνεση και νηφαλιότητα και θα υπάρξει σταδιοποίηση του μέτρου».

«Αν  τραβήξουμε την κουρτίνα,  βρίσκεται η περιστολή και το τσάκισμα θεμελιωδών αρχών και ελευθεριών» κατέληξε ο ίδιος για να τονίσει πως « αυτή είναι η κυβέρνηση Μητσοτάκη και την παραδίδουμε στην κρίση του ελληνικού λαού».

Σύμφωνα με τις δηλώσεις των υγειονομικών το νούμερο αυτό μπορεί να διαφοροποιηθεί μετά και τους τελευταίους εμβολιασμούς, γεγονός που παρατηρείται και στην υπόλοιπη Ελλάδα. Χαρακτηριστικές οι δηλώσεις του προέδρου ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκου, στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, ο οποίος τόνισε πως τις τελευταίες μέρες έχει αυξηθεί η ροή των εμβολιασμών.

Να σημειωθεί ότι, από σήμερα ενεργοποιείται και η πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων για την πρόσληψη επικουρικού προσωπικού, εκτός των γιατρών, ώστε να καλυφθούν τα κενά τα οποία θα δημιουργηθούν.

Η πλατφόρμα θα παραμείνει ανοιχτή για λίγες ημέρες.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.