Συγκεντρωση διαμαρτυριας στην Πρυτανεια Κομοτηνης

Από την Πρωτοβουλία Φοιτητών Κομοτηνής ενάντια στο Νόμο Κεραμέως

Ζητούν έλεγχο από υγειονομικούς στις εισόδους, να μην εφαρμοστούν ούτε η Μονάδα Ασφάλειας και Προστασίας ούτε και η Πανεπιστημιακή Αστυνομία

Αποφασισμένα να μεταφέρουν τα αιτήματά τους προς τις πρυτανικές αρχές, είναι τα μέλη της «Πρωτοβουλίας Φοιτητών Κομοτηνής ενάντια στο Νόμο Κεραμέως», που πραγματοποίησαν  συγκέντρωση έξω από την Πρυτανεία του ΔΠΘ την Πέμπτη 4 Νοεμβρίου.

Τα μέλη της Πρωτοβουλίας θέλησαν να μεταφέρουν τα αιτήματά τους για μια σειρά από ζητήματα που άπτονται στην πανεπιστημιακής ζωής, από τον τρόπο και τα μέσα εφαρμογής των υγειονομικών πρωτοκόλλων μέχρι την Πανεπιστημιακή Αστυνομία, όμως δυστυχώς κανένα από τα μέλη των Πρυτανικών Αρχών δεν βρισκόταν στο χώρο.

Παρόλα αυτά παρέδωσαν τα αιτήματά τους στη γραμματεία, ενώ είναι αποφασισμένα να επιστρέψουν από την επόμενη εβδομάδα στην Πρυτανεία, μιας και τα θέματα αυτά όχι μόνο δεν λύνονται, αλλά συνεχώς βαίνουν επιδεινούμενα.

Ανάμεσα στα αιτήματά τους είναι η μετατροπή, όπως τονίζουν, των υγειονομικών ελέγχων σε έλεγχο ταυτότητας και face control, όπως προβλέπεται στο νόμο Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη, μια εργαλειοποίηση της πανδημίας που θεωρούν ότι ανοίγει το δρόμο στην περαιτέρω αστυνόμευση του πανεπιστημιακού χώρου, είτε με την Πανεπιστημιακή Αστυνομία, είτε με τη Μονάδα Ασφάλειας και Προστασίας, που τονίζουν πως έχει εγκριθεί από την Σύγκλητο του ΔΠΘ.

Την ίδια ώρα, καταγγέλλουν πως δεν έχει ληφθεί  κανένα πραγματικό και ουσιαστικό μέτρο προστασίας, με τεράστιες ουρές στη λέσχη, γεμάτα λεωφορεία, και γεμάτες αίθουσες σε κάποια τμήματα.

Για αυτό και είναι αποφασισμένοι να φέρουν προ των ευθυνών τους τις πρυτανικές αρχές, ζητώντας ο έλεγχος να γίνεται από υγειονομικούς, αλλά και δέσμευση ότι δεν θα εφαρμοστεί καμία πτυχή του «νόμου-εκτρώματος Κεραμέως», όπως χαρακτηριστικά είπαν, στις σχολές, για αυτό και θα συνεχίσουν, και αν χρειαστεί θα εντείνουν τις κινητοποιήσεις τους.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.