Συγχρονες σχολικες στεγες για τους μαθητες του δημοτικου και του λυκειου του Ιασμου

Παραμένουν στο παλιό κτίριο οι 170 μαθητές του γυμνασίου

Σε μια εποχή, που οι στοιχειώδεις παροχές στο πεδίο της εκπαίδευσης είτε βαίνουν συστηματικά προς υποβάθμιση είτε τελούν συνολικά υπό αμφισβήτηση, εικόνες σαν αυτές που επισυνάπτονται, δεν μπορούν παρά να προκαλέσουν ικανοποίηση και αισιοδοξία. Θα περίμενε κανείς ότι το δικαίωμα των μαθητών να κάνουν μάθημα σε σύγχρονες σχολικές εγκαταστάσεις, εν έτει 2015 θα ήταν εξασφαλισμένο. Δυστυχώς, όμως, για χιλιάδες μαθητές στην ελληνική επικράτεια το συγκεκριμένο δικαίωμα παραμένει ακόμα ζητούμενο.
 

Το ίδιο μέχρι πρότινος ίσχυε για τα μικρά παιδιά και τους εφήβους του Ιάσμου, τους 110 μαθητές του δημοτικού και για τους 120 μαθητές του λυκείου, που έβρισκαν στέγη σε πεπαλαιωμένες εγκαταστάσεις και σε χώρους ανεπαρκείς για την εκτέλεση του εκπαιδευτικού έργου με σύγχρονους όρους και προδιαγραφές. Το διαρκές αίτημα για αναβάθμιση των σχολικών υποδομών του οικισμού ικανοποιήθηκε επιτέλους φέτος, σε δύο χρονικά στάδια, με την παράδοση των δύο νεόδμητων κτιρίων, που βρίσκονται δίπλα από το παλιό σχολικό συγκρότημα του γυμνασίου και του λυκείου. Η αρχή έγινε στις αρχές του τρέχοντος έτους, με τη μετεγκατάσταση του λυκείου σε ένα σύγχρονο κτίριο, δίπλα από το παλαιό, ενώ το «πρώτο κουδούνι» της φετινής σχολικής χρονιάς βρήκε και τους μαθητές του δημοτικού σχολείου να φιλοξενούνται σε σύγχρονες εγκαταστάσεις, με πολύ καλύτερες συνθήκες για τη διδασκαλία και τις λοιπές σχολικές δραστηριότητες. Εκκρεμότητες φυσικά παραμένουν. Όπως στο πεδίο της υλικοτεχνικής υποδομής, που είναι απαραίτητη για να καταστήσει πλήρως λειτουργικές τις νέες σχολικές εγκαταστάσεις και θα εξασφαλίσει για τους μαθητές την ομαλή και απρόσκοπτη εκτέλεση του διδακτικού έργου. Δε θα πρέπει επίσης να παραλειφθεί η αναγκαιότητα επαρκούς φύλαξης των εν λόγω εγκαταστάσεων, ώστε τα «στολίδια» που απέκτησε φέτος η τοπική κοινωνία του Ιάσμου να μην αποτελέσουν βορά στις ορέξεις επιτήδειων.

 
Στον αντίποδα των παραπάνω θετικών εξελίξεων για τους μαθητές του δημοτικού και του λυκείου του Ιάσμου, τα παιδιά που φοιτούν στις τάξεις του γυμνασίου θα συνεχίσουν να στεγάζονται στο παλιό κτίριο, με τις ελλείψεις, τις περιορισμένες δυνατότητες και τα προβλήματα, που κατά καιρούς παρουσιάζονται και δυσχεραίνουν το έργο των ίδιων και των εκπαιδευτικών τους. Πρόκειται συγκεκριμένα για 170 αγόρια και κορίτσια, για τα οποία δεν υπάρχει άμεση προοπτική να αποκτήσουν σύγχρονη σχολική στέγη και ως εκ τούτου υποχρεούνται να ανταποκριθούν στις σχολικές τους υποχρεώσεις, μέσα από δοκιμασίες και εμπόδια.
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.