Συγχωνευεται ο Φορεας Δελτα Νεστου -Βιστωνιδας-Ισμαριδας με το Φορεα Οροσειρας της Ροδοπης

Σε δεύτερο κύμα καταργήσεων και συγχωνεύσεων οργανισμών προχωρά η κυβέρνηση, με το νομοσχέδιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, όπου σύμφωνα με τον σχεδιασμό, καταργούνται 8 φορείς και συγχωνεύονται 197. Μεταξύ αυτών συγχωνεύονται οι φορείς Δέλτα Έβρου και Δάσους Δαδιάς, καθώς επίσης οι φορείς Δέλτα Νέστου – Βιστωνίας – Ισμαρίδας και Οροσειράς Ροδόπης.

Μάνος Κουτράκης, πρόεδρος Φορέα Δέλτα Νέστου «Η συγχώνευση δεν θα επιφέρει κανένα οικονομικό όφελος»

Επιφυλάξεις ως προς τη συγχώνευση εκφράζουν όλοι οι πρόεδροι των φορέων και συγκεκριμένα ως προς την αποτελεσματικότητα του συγκεκριμένου εγχειρήματος, τόσο σε επίπεδο μείωσης δαπανών, όσο και σε επίπεδο υλοποίησης των προβλεπόμενων δράσεων, που εμπίπτουν στην αρμοδιότητά τους.

Συγκεκριμένα την αντίθεσή του στην προοπτική συγχώνευσης του Φορέα Δέλτα Νέστου – Βιστωνίδας – Ισμαρίδας και Οροσειράς Ροδόπης εξέφρασε ο πρόεδρος του Φορέα Δέλτα Νέστου – Βιστωνίδας – Ισμαρίδας κ. Μάνος Κουτράκης υποστηρίζοντας ότι η συγχώνευση δεν θα επιφέρει κανένα οικονομικό όφελος, επεσήμανε δε ότι κινδυνεύουν να μην γίνουν τα έργα τα οποία έχουν δρομολογηθεί. Από την άλλη βέβαια όπως είπε το νομοσχέδιο αφήνει ένα χρονικό διάστημα έως το 2013 ώστε να γίνουν οι συμβάσεις, γεγονός όμως πολύ δύσκολο, και όπως χαρακτηριστικά σημείωσε «χρειάζεται να γίνει αγώνας δρόμου».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.