Συγχαρητηριο μηνυμα του Μητροπολιτου Μαρωνειας και Κομοτηνης κ. Παντελεημονος

Προς τους επιτυχόντες των πανελλαδικών εξετάσεων

Μήνυμα προς τους νέους της Ροδόπης απέστειλε ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής με αφορμή την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Στο μήνυμά του ο Σεβασμιώτατος απευθύνεται τόσο σε αυτούς που πέτυχαν την εισαγωγή τους εκφράζοντας τα συγχαρητήρια σύνολης της τοπικής Εκκλησίας  όσο και σε αυτούς που δεν πέτυχαν την εισαγωγή τους προτρέποντάς τους να μην το βάζουν κάτω.
 
Ολόκληρο το μήνυμα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμωνος είναι το εξής:
 
«Αγαπητοί νέοι της Επαρχίας μας,
Η ανακοίνωση σήμερα των ονομάτων σας μεταξύ των επιτυχόντων στα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Πατρίδος μας υπήρξε και για την τοπική μας Εκκλησία αφορμή ιδιαίτερης χαράς.
 
Κάθε επιτυχία στη ζωή σας μας χαροποιεί, ιδιαιτέρως όμως το άνοιγμα ενός νέου κεφαλαίου, τόσον ελπιδοφόρου και σημαντικού. Δεν είναι απλώς η προσδοκία μιας επαγγελματικής αποκατάστασης, σύμφωνης με τα όνειρά σας και σίγουρα όπως ο Θεός οικονόμησε για τον καθένα.
 
Η κύρια αιτία για τη μεγάλη μας χαρά είναι η ελπίδα που αποπνέει η δημιουργικότητα και η ζωντάνια της παρουσίας σας στον χώρο της ακαδημαϊκής κοινότητας σήμερα, της κοινωνίας αύριο. Ελπίζουμε στο καθαρό σας βλέμμα, που δίχως άλλο οραματίζεται έναν κόσμο πιο δίκαιο, πιο φιλάνθρωπο, περισσότερο άγιο, απαλλαγμένο από τα λάθη του παρελθόντος και τις αστοχίες των σημερινών ενηλίκων.
 
Θα ήθελα με αγάπη πατρική να σας συγχαρώ θερμά, διότι αγωνιστήκατε σκληρά, με την συμπαράσταση των γονέων, των καθηγητών, των πνευματικών πατέρων, των φίλων σας, με όπλο σας τη μελέτη και στήριγμα την προσευχή και απολαμβάνετε σήμερα την επιτυχία σας.
 
Ο Θεός, παιδιά μου, πάντοτε να σας ευλογεί και να σας έχει κοντά Του, στην Πηγή της Σοφίας και της Γνώσεως, ώστε να προοδεύετε καθημερινά και να οδηγείστε «από δόξεως εις δόξαν».
 
Σήμερα, όμως, υπάρχουν και κάποιοι οι οποίοι δεν εισήχθησαν εις την Σχολήν της επιλογής των. Προς όλους αυτούς απευθυνόμενος θα ήθελα να τους υπενθυμίσω ότι δεν απέτυχαν, αλλά τους προτρέπω να ξαναπροσπαθήσουν και να συνεχίσουν την προσπάθεια όχι με αποκλειστικές, αλλά με ποικίλες επιλογές.
 
Θα προσευχόμαστε πάντοτε για την πνευματική προκοπή όλων και θα είμαστε πάντοτε συμπαραστάτες στον αγώνα σας.
 
Καλή σταδιοδρομία! Συγχαρητήρια θερμά! Ο Θεός μαζί σας!
 

Μετ’ ευχών και αγάπης πατρικής
 
Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ
+ Ο ΜΑΡΩΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ
ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ»

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.