Συγχαρητηριο μηνυμα Μητροπολιτη Μαρωνειας και Κομοτηνης προς τους επιτυχοντες των Πανελλαδικων

«Η Πατρίδα μας έχει ανάγκη, από νέους ανθρώπους που θα συμβάλουν ουσιαστικά στην έξοδο από τις ποικιλώνυμες κρίσεις που μας μαστίζουν»

Θερμά συγχαρητήρια προς τους νέους και τις νέες της περιοχής μας που πέτυχαν την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση απευθύνει με μήνυμά του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής. Παράλληλα δεν παραλείπει να απευθυνθεί και σε όσους τυχόν δεν εισήχθησαν σε κάποιο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα προτρέποντάς τους να συνεχίσουν την προσπάθεια.

Αναλυτικά το μήνυμα του Σεβασμιωτάτου:

«Αγαπητοί νέοι της Επαρχίας μας,

Μετά την ανακοίνωση από το Υπουργείο Παιδείας των επισήμων βάσεων εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, σπεύδω με την παρούσα μου επιστολή, να σας εκφράσω τις συγχαρητήριες και ολοκάρδιες ευχές της τοπικής Εκκλησίας και τις προσωπικές, για την εισαγωγή σας στα Ανώτερα και Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Πατρίδος μας.

Η χαρά σας αυτή δικαιώνει τους κόπους των προηγουμένων ετών, αλλά και τους καλούς, ευγενείς και ωραίους αγώνες σας.

Καλείσθε πλέον ως ακαδημαϊκοί πολίτες να αξιοποιήσετε το δυναμισμό της νιότης, με την επιθυμία της δια βίου μαθήσεως σε συνδυασμό με την προσφερομένη πλουσία πανεπιστημιακή γνώση, η οποία θα σας καταστήσει επάξιους επιστήμονες στο γνωστικό σας αντικείμενο.

Η Πατρίδα μας από τέτοιους νέους, ανθρώπους –  επιστήμονες, έχει ανάγκη, που με αρχή της σοφίας, η οποία είναι ο σεβασμός του Θεού, θα συμβάλουν ουσιαστικά στην έξοδο του τόπου μας από τις ποικιλώνυμες κρίσεις που μας μαστίζουν.

Σήμερα, όμως, υπάρχουν και κάποιοι οι οποίοι δεν εισήχθησαν σε κάποιο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα. Προς όλους αυτούς απευθυνόμενος θα ήθελα να τους υπενθυμίσω, ότι δεν απέτυχαν, αλλά τους προτρέπω να ξαναπροσπαθήσουν και να συνεχίσουν την προσπάθεια όχι με αποκλειστικές, αλλά με ποικίλες επιλογές.

Αγαπητοί μου νέοι,

Όλοι είμαστε χρήσιμοι στην κοινωνία μας. Συνεχίστε με το ήθος, τον αγώνα και τις γνώσεις που ήδη έχετε αποκτήσει.

Ο Θεός να σας ευλογεί και να σας ενισχύει! 

Μετ’ ευχών και αγάπης πατρικής

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ

+ Ο ΜΑΡΩΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.