Συμποσιακη Ημεριδα Διαλεκτικου Προβληματισμου

Με δύο μονοθεματικές ενότητες για το σύμφωνο συμβίωσης και τις λειτουργίες του εγκεφάλου - Στις 27 Φεβρουαρίου στο ξενοδοχείο Ορφέας

Δυο σημαντικά θέματα τίθενται στο επίκεντρο της συμποσιακής ημερίδας διαλεκτικού προβληματισμού που διευθύνει εδώ και ενάμιση χρόνο περίπου ο συμπολίτης Θεοφάνης Κωφίδης, ο διοργανωτής σειράς συμποσίων, στην πραγματοποίηση ενός εκ των οποίων δημοσιογραφικά είχαμε αναφερθεί και στον «ΠτΘ».
 
Στη συμποσιακή ημερίδα θα συζητηθούν οι εξής δύο μονοθεματικές Ενότητες: 

Μονοθεματική Α:

Σύμφωνο Συμβίωσης:
Σεξουαλικότητα, Παιδοψυχολογικές και Κοινωνικές Προσεγγίσεις.
Σύμφωνα με το διοργανωτή της, Θεοφάνη Κωφίδη, το θέμα επιλέχτηκε προκειμένου να επιτευχθεί «εμβάθυνση της σχέσης της ομοφυλοφιλικής Σεξουαλικότητας-Ψυχισμού με την Ανατροφή παιδιών και την Τεκνοθεσία, καθώς και να διερευνηθεί το κατά πόσο, η εδραίωση της «Κανονικότητας» αυτής της μορφής συμβίωσης, δυνητικά επιδρά ή όχι στην ευρύτερη ψυχολογική, σεξουαλική και κοινωνική συγκρότηση στην παιδική, εφηβική και ενήλικη ζωή.
 
Ιnfo:
• Ώρα έναρξης: 17.15.
• Ώρα έναρξης τηλε-συνδέσεων:17.30.
• Σύντομο Διάλειμμα για Catering που είναι ευγενική χορηγία. 

Μονοθεματική Β:

Ιδιαίτερες Λειτουργίες του Εγκεφάλου και
Ανώτερες Καταστάσεις Συνείδησης
Σύμφωνα με τον διοργανωτή Θεοφάνη Κωφίδη, στη μονοθεματική αυτή ενότητα θα δοθεί «ιδιαίτερη βαρύτητα στη Φύση του Εγκεφάλου και τις Εμπειρίες που διευρύνουν τον Ορίζοντα και τη Δύναμη της ανθρώπινης Συνειδητότητας: εξωσωματικές, προ-, επι-θανάτιες εμπειρίες, διόραση-Μέλλον, τηλεπάθεια, τηλεκίνηση κ.α.)
 
Στην ημερίδα θα συνδράμουν, μέσω τηλε-διάσκεψης, κορυφαίοι Επιστήμονες και Διανοητές στη Χώρα και το Εξωτερικό. Συνήθης τρόπος διεξαγωγής είναι η ακολουθία: Κεντρική Εισήγηση- Πρωτολογίες- Διαλογική Συζήτηση-Συμπερασματικές Αναφορές.
Ομοτράπεζοι είναι ειδήμονες, αλλά και όλοι οι ενδιαφερόμενοι πολίτες που, ανεξαρτήτως του ειδικού αντικειμένου τους, επιθυμούν να ακούσουν ή να συμβάλουν με τοποθετήσεις ή ερωτήσεις στη βαθύτερη δυνατή διερεύνηση θέματος.
Τα Συμπόσια, ως κοσμικά γεγονότα πνευματικής συνεύρεσης, αναζήτησης και διαφώτισης, θα λαμβάνουν χώρα στα πλαίσια ενός Ομίλου με πολλαπλές Δράσεις.»
 
Ιnfo:
• Χώρος και Ημερομηνία Διεξαγωγής: ξενοδοχείο «Ορφέας»-Σάββατο, 27-Φεβρουαρίου.
• Ώρα έναρξης: 19.00.
• Ώρα έναρξης τηλε-συνδέσεων: 19.05.
• Η προσέλευση και επιλογή συμμετοχής σε κάθε μονοθεματική ενότητα είναι ελεύθερη.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.