Συμπολιτισσας παραπονα για δρομους και πεζοδρομια στη Φιλιππουπολεως

Η κατάσταση των δρόμων στην περιοχή, αλλά και των πεζοδρομίων σε όλη την πόλη στο χέρι Δήμου αλλά και πολιτών, τονίζει

Τα παράπονά της για την κατάσταση των δρόμων στην περιοχή της Φιλιππουπόλεως, όσο και των πεζοδρομίων, μας μετέφερε αναγνώστρια μας, που έφτασε στα όριά της με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει καθημερινά.

Συγκεκριμένα αγανάκτησε με τις τρύπες στους δρόμους, ιδιαίτερα μπροστά από το Μειονοτικό Γυμνάσιο Λύκειο, αλλά και από τα πεζοδρόμια τόσο στην περιοχή, όσο και σε όλη την πόλη, τα οποία υποφέρουν τόσο από χόρτα, όσο και από γενικότερη καθαριότητα.

Το πρόβλημα, τονίζει, είναι τεράστιο. Αναγνωρίζει μεν πως δεν εξαρτάται μόνο από την εκάστοτε δημοτική αρχή, αλλά και τον τρόπο με τον οποίο γίνεται η καθαριότητα, αλλά και εφαρμόζονται οι νόμοι, ανεξάρτητα από θητείες.

Ως κάτοικος στην Φιλιππουπόλεως, ο δρόμος της, όπως και αρκετών συμπολιτών μας, περνά καθημερινά από την είσοδο του Μειονοτικού Γυμνασίου Λυκείου, για όποιον θέλει να κατευθυνθεί προς το κέντρο ή προς την Εγνατίας.

Εκεί λοιπόν, τονίζει, ο δρόμος είναι κάκιστος, και μόνο φθορά φέρνει σε πεζό, ποδηλάτη αλλά και όχημα, ένα παράπονο που έχουν πολλοί συμπολίτες μας για πολλούς δρόμους στην πόλη, ιδιαίτερα μετά από τις εργασίες του φυσικού αερίου.

Προβλήματα και στα πεζοδρόμια

Όμως και τα πεζοδρόμια της πόλης, τονίζει, δεν είναι πολύ καλύτερα, καθώς κάποιος είτε θα σκύβει για να περάσει κάτω από τα χαμηλά πλέον κλαδιά, είτε θα βαδίζει στον δρόμο γιατί όλα τα φερόμενα ως παρτέρια δέντρων μόνο το δέντρο δεν έχουν. Χόρτα, σκουπίδια, ακαθαρσίες, συναντά κανείς στην διαδρομή του, ενώ και τα πεζοδρόμια στην περιοχή της βρίθουν σκουπιδιών.

Βέβαια, σημειώνει, ευθύνες δεν φέρουν μόνο οι υπηρεσίες, αλλά και οι περίοικοι, που χρειάζεται να προσέχουν ώστε να μην ρυπαίνουν.

Ιδιαίτερη μνεία κάνει στα χαρτόκουτα, που ακόμα και όταν καταλήγουν στην ανακύκλωση, δεν τα σπάνε, με αποτέλεσμα να γεμίζουν οι κάδοι, και τα υπόλοιπα να μένουν έξω.

Η ίδια αναφέρει την εμπειρία της από Δήμο εκτός Θράκης, από τον οποίο έλκει την καταγωγή της, όπου εδώ και 15 χρόνια όταν κάποιος έβγαζε κουτιά χωρίς να τα σπάει, το πρόστιμο, όπως αναφέρει, πήγαινε αδιάκοπα, μέχρι που έμαθαν. Για αυτό και τονίζει πως πρέπει να λειτουργήσουν σωστά τόσο οι υπηρεσίες, αλλά και να εφαρμόζονται οι νόμοι, ώστε όλα να λειτουργούν κανονικά, και όχι με τα κέφια της κάθε κυβέρνησης.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.