Συμπαραστατης του αιτηματος για απεγκατασταση της κεραιας στις οδους Αποστολιδη και Μισιρλη ο Συλλογος «Δυναμη Ψυχης»

«Όλοι πρέπει να σταθούμε δίπλα στους μικρούς και ταυτόχρονα τόσο μεγάλους μαχητές της ζωής»

Σε μια κίνηση με ιδιαίτερο συμβολικό χαρακτήρα προχώρησε ο Σύλλογος Καρκινοπαθών και Φίλων Ν. Ροδόπης “Δύναμη Ψυχής”. Έτσι επέλεξε την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου της παιδικής ηλικίας προκειμένου να εκφράζει τη συμπαράσταση του προς τους κατοίκους και την εναντίωσή του στη λειτουργία της κεραίας στη συμβολή των οδών Αποστολίδη και Μισιρλή.

«Όλοι πρέπει να σταθούμε δίπλα στους μικρούς και ταυτόχρονα τόσο μεγάλους μαχητές της ζωής. Μια εξ αυτών και η μικρή μας συμπολίτισσα που βγήκε νικήτρια. Τώρα τόσο οι γονείς της, όσο και πολλοί ακόμα κάτοικοι της περιοχής μας προσπαθούν να διασφαλίσουν ότι θα έχει όσο δυνατόν καλύτερη ποιότητα ζωής μακριά από οτιδήποτε μπορεί να αποτελέσει επιβαρυντικό παράγοντα στη πορεία της υγείας της», τονίζει ο Σύλλογος σε μήνυμά του.

Ομόφωνη απόφαση του ΔΣ του Συλλόγου

Παράλληλα παραθέτει ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου με την οποία «εκφράζει τη συμπαράστασή του προς τους κατοίκους και τίθεται ενάντια στη λειτουργία της κεραίας και τούτο ανεξαρτήτως εάν για την τοποθέτησή της τηρήθηκαν οι απαιτούμενοι όροι νομιμότητας» ενώ ταυτοχρόνως «καλεί την αρμόδια εταιρία να δείξει την κοινωνική ευαισθησία της και ενόψει των κινδύνων που εγκυμονεί η εγκατάσταση και λειτουργία της συγκεκριμένης κεραίας κινητής τηλεφωνίας, να προχωρήσει στην άμεση απενεργοποίηση και απεγκατάστασή της».

Σημειώνει δε διευκρινιστικά, αφενός ότι πρωταρχικός καταστατικός σκοπός του συλλόγου είναι η πρόληψη ενάντια στον καρκίνο, που εξασφαλίζεται μεταξύ άλλων με τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών και αφετέρου ότι εν προκειμένω μας ευαισθητοποιεί ακόμη περισσότερο το γεγονός ότι πολύ κοντά στο σημείο εγκατάστασης και λειτουργίας της συγκεκριμένης κεραίας κινητής τηλεφωνίας διαμένει μόνιμα με την οικογένειά του ένα μικρό παιδί με ιδιαίτερα επιβαρυμένο ιατρικό ιστορικό και η οποιαδήποτε έκθεσή του σε ακτινοβολία μπορεί να αποτελέσει επιβαρυντικό και βλαπτικό παράγοντα στην πορεία της υγείας του.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.