Συμπαραστατη του Πολιτη και της επιχειρησης αναζητα η Περιφερεια ΑΜΘ

Θα επιλεχθεί από το Περιφερειακό Συμβούλιο στη συνεδρίαση της 7ης Φεβρουαρίου,

Κάλεσμα σε κάθε ενδιαφερόμενο για τη θέση του Περιφερειακού Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ο οποίος θα επιλεχθεί από το Περιφερειακό Συμβούλιο στη συνεδρίαση της 7ης Φεβρουαρίου, απευθύνει η Περιφέρεια ΑΜΘ.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλλουν την υποψηφιότητα τους με γραπτή δήλωση προς το Προεδρείο του Περιφερειακού Συμβουλίου Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κατά την έναρξη της διαδικασίας επιλογής, που θα λάβει χώρα στο Περιφερειακό Συμβούλιο της 7ης Φεβρουαρίου 2024 και ώρα 18:00 στην Κομοτηνή.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Περιφερειακός Συμπαραστάτης επιλέγεται με απόφαση του περιφερειακού συμβουλίου, η οποία λαμβάνεται με μυστική ψηφοφορία και με πλειοψηφία των δύο τρίτων (2/3) του συνόλου των μελών, κάτι το οποίο έχει δημιουργήσει προβλήματα στο παρελθόν στην επιλογή προσώπου, τόσο στην Περιφέρεια, όσο και στους Δήμους (ο Δήμος Κομοτηνής, μετά την τετραετία 2011-2014 δεν έχει καταφέρει να εκλέξει κάποιον).

Στην περιφέρεια την προηγούμενη περίοδο είχε εκλεγεί ο κ. Χουρμουζέλης, που είχε καταφέρει να αποσπάσει την απαραίτητη πλειοψηφία, ενώ ο νέος υποψήφιος στο τρέχον Περιφερειακό Συμβούλιο χρειάζεται σίγουρα τις ψήφους της πλειοψηφίας, όσο και ακόμα τρεις ψήφους ώστε να φτάσει τα 2/3 που χρειάζεται για να εκλεγεί.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.