Στυλιανιδης απο Δαδια: Ολη η Ελλαδα εχει το βλεμμα της στραμμενο εδω, πρεπει να κανουμε το χρεος μας

Αμυράς: Από τώρα σχεδιάζουμε την αποκατάσταση του δασικού οικοσυστήματος

Σύσκεψη στη Δαδιά με τη συμμετοχή του Υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήσου Στυλιανίδη και του Υφυπουργού Περιβάλλοντος Γιώργου Αμυρά πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής.

Σε δηλώσεις του, ο κ. Στυλιανίδης σημείωσε πως έχει συσταθεί μία επιχειρησιακή ομάδα με τη συμμετοχή του Επιτελάρχη και του Κλαδάρχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, του Γενικού Διευθυντή του Υπουργείου Περιβάλλοντος και των ανθρώπων που δρουν στο πεδίο και γνωρίζουν την περιοχή, ώστε να ληφθούν πιο αποτελεσματικά μέτρα για την αντιμετώπιση της φωτιάς.

«Πάρθηκαν αποφάσεις και θα πάμε στο μέτωπο επιτόπου ώστε να δούμε πώς θα μπουν τα μηχανήματα για να γίνουν νέες αντιπυρικές ζώνες ώστε και οι πυροσβέστες να είναι πιο αποτελεσματικοί, αυτός είναι ο στόχος μας. Θα είμαστε όλη μέρα επί του πεδίου, ώστε να αυξήσουμε ακόμη περισσότερο την αποτελεσματικότητά μας. Ευχαριστούμε όσους προστρέχουν, η Ελλάδα όλη έχει το βλέμμα της στραμμένη στη Δαδιά και πρέπει να φέρουμε το χέρος μας εις πέρας».

Ο κ. Αμυράς χαρακτήρισε τη Δαδιά ως «θησαυροφυλάκιο βιοποικιλότητας για Ελλάδα και Ευρώπη, γι’ αυτό έχουμε δώσει όλο το βάρος και τις δυνάμεις μας για να σταματήσουμε τη φωτιά και μην επεκταθεί περαιτέρω στον πυρήνα του δάσους. Έχουμε οργανώσει τους εργαζόμενους, τη μονάδα διαχείρισης με δασαρχεία και ΜΚΟ και οργανώνουμε σταθμό πρώτων βοηθειών για την άγρια πανίδα, όταν χρειαστεί να γίνουν περιθάλψεις. Από τώρα σχεδιάζουμε την αποκατάσταση του δασικού οικοσυστήματος, έχουμε δρόμο μπροστά μας, σε συνεργασία με την Περιφέρεια, τους ΟΤΑ, τους εθελοντές και τους πολίτες, ώστε να διαφυλάξουμε ως κόρην οφθαλμού, όπως του αξίζει, το δάσος της Δαδιάς».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.