Στρατηγικη επιλογη του Δημου Κομοτηνης η αναπτυξη του αθλητικου τουρισμου

Κίμων Λεχούδης, Αντιδήμαρχος Τουρισμού «Στόχος μας όλες αυτές οι διοργανώσεις να καταστούν θεσμός για την περιοχή, ούτως ώστε να έχουν πολλαπλασιαστικά οφέλη και για την τοπική κοινωνία και το επιχειρείν»

Την αξιοποίηση της αθλητικής δυναμικής της περιοχής και στο τουριστικό κομμάτι επιθυμεί ο Δήμος Κομοτηνής. Γεγονός που έχει γίνει αντιληπτό και από τις πρόσφατες μεγάλες διοργανώσεις που υποστήριξε αρχής γενομένης από τους Πανελλήνιους Αγώνες Τοξοβολίας, τους αγώνες ιστιοπλοΐας Friendship Regatta που έλαβαν χώρα στο Φανάρι, αλλά και την πολλά υποσχόμενη διοργάνωση του 36ου Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου των Δικηγορικών Συλλόγων όλης της χώρας που βρίσκεται εν εξελίξει.

Το γεγονός αυτό επιβεβαίωσε μιλώντας στο «Ράδιο Παρατηρητής 94fm» ο αντιδήμαρχος Τουρισμού κ. Κίμωνας Λεχούδης ο οποίος αναφέρθηκε στις συνεργασίες αυτές αλλά και στην προοπτική της περαιτέρω αξιοποίησης και στο τουριστικό κομμάτι της αθλητικής ιστορίας αλλά και προοπτικής της περιοχής. Άλλωστε όπως εξήγησε ένας από τους βασικούς άξονες του σχεδιασμού του Δήμου για την ανάπτυξη του τουριστικού προϊόντος αφορά στον αθλητικό τουρισμό.

«Το αθλητικό μας κομμάτι είναι κάτι που πρέπει να αναδείξουμε και να προσπαθήσουμε να το αναβαθμίσουμε» επεσήμανε ο ίδιος χαρακτηριστικά εξηγώντας πως προς την κατεύθυνση αυτή ο Δήμος συμπράττει με συλλόγους και φορείς της περιοχής, με αποτελέσματα όπως οι προαναφερθείσες διοργανώσεις. Ο ίδιος εξήγησε πως αμφότερες επιθυμία του Δήμου είναι να καταστούν θεσμός για την περιοχή, οι οποίες μπορούν να έχει πολλαπλασιαστικά οφέλη και για την τοπική κοινωνία και το επιχειρείν.

Ο ίδιος εξήγησε πως οι υποδομές της περιοχής δεν είναι αρκετές ώστε η περιοχή μας να καταστεί πόλος έλξης για μεγάλες διοργανώσεις, ωστόσο ο Δήμος στοχεύει να ξεκινήσει από την αξιοποίηση των υφιστάμενων υποδομών και σιγά σιγά, θέτοντας τις απαραίτητες βάσεις να ενεργήσει τόσο ο ίδιος προς την επίτευξη των βασικών ζητουμένων που θα καθιστούσε τον στόχο αυτό εφικτό, όσο και οι επαγγελματίες δίνοντάς τους τον σωστό βηματισμό ως προς τις επενδύσεις που ενδεχομένως θα θέλουν να κάνουν.

«Το ιδιοκτησιακό το μεγαλύτερο πρόβλημά μας για την ανάπτυξη μεγάλων επενδύσεων»

«Το μεγαλύτερο πρόβλημα που έχουμε εμείς σαν δήμος είναι το ιδιοκτησιακό. Δεν μας ανήκει η παραλία, δεν μας ανήκει το βουνό, οπότε ένας επιχειρηματίας πολύ δύσκολα θα κάνει κάποια μεγάλη επένδυση όταν κάθε τρία χρόνια χρειάζεται να κάνει ανανέωση μιας απλής βασικής θέσης καντίνας στην παραλιακή μας ζώνη, για παράδειγμα» ανέφερε ο ίδιος για να τονίσει πως «ο δήμος κάνει κάποια μεγάλα έργα, όπως ο βιολογικός που θα δώσει τη δυνατότητα στον οποιονδήποτε επιχειρηματία να ξεκινήσει τη διαδικασία επένδυσης στον δήμο μας, ή τα διάφορα αθλητικά event καθώς και οι πολιτιστικές εκδηλώσεις που ανακοινώθηκαν χθες, με στόχο να δώσουμε τη δυνατότητα στους επαγγελματίες να γνωρίζουν τι να περιμένουν και να διαμορφώσουν τα σχέδιά τους ανάλογα».

«Θέλουμε να ξεκινήσουμε σωστά γι’ αυτό και θέλουμε τη συμμετοχή όλων»

Ερωτηθείς σχετικά με την παρουσίαση της τουριστικής μελέτης που «παρήγγειλε» ο Δήμος Κομοτηνής ο ίδιος εξήγησε ότι λόγω και των περιορισμών του κορωνοϊού είναι δύσκολη η δια ζώσης συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, εξηγώντας ότι στόχος του Δήμου εξ΄ αρχής είναι η μεγαλύτερη δυνατή διάχυση και επικοινώνησή του, ούτως ώστε να υπάρχει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.  «Θέλουμε το τουριστικό πλάνο να ανταποκρίνεται σε όσο μεγαλύτερο βαθμό γίνεται στα θέλω όλων και να είναι όσο το δυνατόν πιο φιλικό σε όλους, και κυρίως στις επιχειρήσεις» εξήγησε για να επισημάνει πως «θέλουμε να ξεκινήσουμε σωστά και γι’ αυτό θέλουμε την συμμετοχή όλων». «Ίσως μας πάρει λίγο παραπάνω» ανέφερε ο ίδιος, γνωστοποιώντας ωστόσο ότι ενδεχομένως τις αμέσως επόμενες εβδομάδες θα γίνει η παρουσίασή του,  δεδομένου ότι βρισκόμαστε ήδη στις αρχές Ιουλίου.

Ως προς την προετοιμασία της παραλιακής ζώνης του Δήμου ο κ. Λεχούδης αναφέρθηκε στα βήματα τα οποία έχουν γίνει αναφερόμενος στους κάδους ανακύκλωσης στην συνεργασία με την Οικολογική Ομάδα Ροδόπης αλλά και την εταιρεία Followgreen ούτως ώστε η περιβαλλοντική συνείδηση να γίνει κτήμα μικρών και μεγάλων και κυρίως να αποτυπωθεί και σε απτά αποτελέσματα στην εικόνα της καθαριότητας εντός και εκτός της πόλης.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.