Στους δρομους οι μαθητες τριων γυμνασιων της Κομοτηνης

Απείχαν από τα μαθήματα και διαδήλωσαν «για τη ζωή και το σχολείο που μας αξίζει»

Αποδεικνύοντας πως τα όσα συμβαίνουν στο χώρο της εκπαίδευσης και γενικότερα στην κοινωνία δεν αφήνουν αδιάφορη τη νέα γενιά, δεκάδες μαθητές από τρία γυμνάσια της πόλης αποφάσισαν να απέχουν από τα μαθήματά τους την ημέρα πανελλαδικής απεργίας, την περασμένη Πέμπτη, και να ενώσουν τις φωνές τους με τους εργαζόμενους, τους ανέργους και όσους δοκιμάζονται από τις δυσβάσταχτες πολιτικές της λιτότητας. Επρόκειτο κατά βάση για μαθητές από το 1ο, το 3ο και το 4ο γυμνάσιο Κομοτηνής, οι οποίοι συντόνισαν την κινητοποίησή τους, έφτασαν οργανωμένα στην κεντρική πλατεία και από εκεί διαδήλωσαν σε κεντρικούς δρόμους της πόλης, συμμετέχοντας στην πορεία διαμαρτυρίας του ΠΑΜΕ.
 
Το πανό τους έγραφε «Όλοι μαζί στο δρόμο για τη ζωή και το σχολείο, που μας αξίζει!», ενώ τα κυρίαρχα αιτήματα στο διεκδικητικό τους πλαίσιο ήταν η διάθεση ικανής χρηματοδότησης από την πολιτεία στην εκπαίδευση, ώστε να λειτουργούν κανονικά τα σχολεία, οι διορισμοί μόνιμων εκπαιδευτικών και η παροχή δωρεάν και ασφαλούς μετακίνησης στους μαθητές. 

Χρήστος Δαλκυριάδης «Θέλουμε να σταθούμε στους δικούς μας ανθρώπους, στους ανθρώπους που νοιάζονται για εμάς, που είναι οι καθηγητές μας»

«Υπάρχουν  πολλοί και σημαντικοί λόγοι, που μας οδήγησαν να βγούμε έξω στους δρόμους και να διαμαρτυρηθούμε», τόνισε ο Χρήστος Δαλκυριάδης, μαθητής του 3ου γυμνασίου Κομοτηνής. Τέτοιοι, κατά τον ίδιο, είναι οι ελλείψεις καθηγητών, που καθιστά προβληματική τη λειτουργία των σχολείων, όπως η εγκατάλειψη στην οποία βρίσκονται τα σχολικά κτίρια.

Επιπλέον, ο νεαρός μαθητής έστειλε και ένα μήνυμα υποστήριξης προς τους εκπαιδευτικούς, τονίζοντας ότι «θέλουμε να σταθούμε στους δικούς μας ανθρώπους, στους ανθρώπους που νοιάζονται για εμάς, που είναι οι καθηγητές μας». Καταλήγοντας εξέφρασε την ελπίδα τα μηνύματα των μαθητών να φτάσουν ηχηρά σε όλον τον κόσμο και ιδιαίτερα στους ιθύνοντες του Υπουργείου Παιδείας και αυτά, που ζητούν οι μαθητές να γίνουν πραγματικότητα. «Ζητάμε μια καλύτερα οργανωμένη κοινωνία, με καλύτερη παιδεία και πάνω από όλα μία κοινωνία συνεργασίας», υπογράμμισε κλείνοντας. 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.