Στους δεκα οι νεκροι απο την κακοκαιρια Daniel

1700 άτομα έχουν απεγκλωβιστεί και μεταφερθεί σε ασφαλή σημεία από επίγεια διασωστικά συνεργεία με λέμβους και οχήματα

10 άνθρωποι έχουν χάσει την ζωή τους συνολικά λόγω της κακοκαιρίας Daniel, 10 και υπάρχουν επίσης 4 αγνοούμενοι στις περιοχές Βόλου και Πηλίου  σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση του Υπουργού Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Κικίλια.

Ως προς τις τελευταίες εξελίξεις πλημμυρικών φαινομένων όπως έκανε γνωστό ο ίδιος η εικόνα στον Πηνειό Ποταμό που έπληξε κυρίως τα χωριά Γιάννουλη και Τύρναβο καθώς και περιοχές του Δήμου Λάρισας, μας κρατά σε συνεχή επιφυλακή. Χρειάζεται μεγάλη προσοχή από όλους καθώς τα πλημμυρικά φαινόμενα μπορούν ανά πάσα στιγμή να ενταθούν.

Μέχρι στιγμής, από προχτές που ξεκίνησε στα 14 χωριά η τεράστια επιχείρηση απεγκλωβισμού και διάσωσης με εναέρια και επίγεια μέσα έχουν γίνει 296 διασώσεις από τα ελικόπτερα του Πυροσβεστικού Σώματος και των Ενόπλων Δυνάμεων και να σημειώσουμε ότι 150 από αυτούς τους συνανθρώπους μας είχαν ανάγκη άμεσης ιατρικής φροντίδας η οποία και τους παρασχέθηκε.

Επίσης 1700 άτομα έχουν απεγκλωβιστεί και μεταφερθεί σε ασφαλή σημεία από επίγεια διασωστικά συνεργεία με λέμβους και οχήματα.

Στην περιοχή συνεχίζουν να επιχειρούν 20 ελικόπτερα: 9 ελικόπτερα του Πυροσβεστικού Σώματος, 7 ελικόπτερα των Ενόπλων Δυνάμεων, 1 της Ελληνικής Αστυνομίας, και 3 ελβετικά ελικόπτερα που ήταν στη χώρα μας  για κατάσβεση των πυρκαγιών χρησιμοποιούνται για τη διανομή φαγητού και νερών στα αποκλεισμένα χωριά.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.