Στον υφυπ. Μακεδονιας Θρακης για τα λουτρα Ελευθερων ο Πανελληνιος Συλλογος Ιαματικων Πηγων και Λουτρων

Ζητούν ενημέρωση σε σχέση με την υλοποίηση ή μη της επένδυσης

Ενημέρωση σχετικά με την πορεία υλοποίησης της επένδυσης – χρηματοδότησης στα Λουτρά Ελευθερών Καβάλας ζητούν με επιστολή τους προς τον Υφυπουργό Μακεδονίας – Θράκης Σταύρο Καλαφάτη τα μέλη του Πανελλήνιου Συλλόγου Ιαματικών Πηγών και Λουτρών.

Όπως επισημαίνουν η πρώτη εξέταση του σχετικού φακέλου είχε απορριφθεί από τον προκάτοχό του, καλώντας τον κ. Καλαφάτη να απαντήσει σχετικέ με την πορεία της έγκρισης του φακέλου που υποβλήθηκε εκ νέου, επισημαίνοντας πως οι υφιστάμενες εγκαταστάσεις έχουν σχεδόν καταστραφεί.

Αναλυτικά το κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:

Αξιότιμε Υπουργέ,

Στις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου σας εκκρεμεί η έγκριση χρηματοδότησης των λουτρών Ελευθερών Καβάλας. Η πρώτη εξέταση φακέλου, απορρίφθηκε από τον προκάτοχό σας (Θεόδωρο Καράογλου). Μετά από σχετική επεξεργασία, ο φάκελος της επένδυσης έχει υποβληθεί εκ νέου στην αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου σας για έγκριση.

Ως Πανελλήνιος Σύλλογος Ιαματικών Πηγών και Λουτροπόλεων ζητάμε να μας ενημερώσετε εάν τελικά αυτή η επένδυση θα υλοποιηθεί. Θα θέλαμε να σας υπενθυμίσουμε ότι εδώ και αρκετά χρόνια η εν λόγω Λουτρόπολη δεν λειτουργεί με αποτέλεσμα οι υφιστάμενες εγκαταστάσεις (κτηριακές και ηλεκτρομηχανολογικός εξοπλισμός) να έχουν σχεδόν καταστραφεί

Για το λόγο αυτό, θα πρέπει το Υπουργείο να εξετάσει με προσοχή τον υποβληθέντα φάκελο της ιδιωτικής επένδυσης. Κατά την άποψή μας , εάν τελικά πληροί τα κριτήρια, θα αλλάξει την εικόνα της ευρύτερης περιοχής και θα συνδράμει στην ανάπτυξη του θεραπευτικού τουρισμού της χώρας μας με τα θαυμάσια ιαματικά νερά και το υπέροχο τοπίο του.

Εν αναμονή της απάντησής σας

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.