Στον Πρυτανη του ΔΠΘ το οφφικιο του Αρχοντος Πρωτομαιστορου της Αγιας του Χριστου Μεγαλης Εκκλησιας

Από τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο την παραμονή των ονομαστηρίων του

Με το οφφίκιο του Άρχοντος Πρωτομαΐστορου της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας τίμησε το Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως την Τετάρτη 10 Ιουνίου παραμονή των ονομαστηρίων του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου, στον Ι.Ν. Ζωοδόχου Πηγής Μπαλουκλή, τον Πρύτανη του Δ.Π.Θ κ. Αθανάσιο Καραμπίνη

 

Η χειροτονία του κ. Καραμπίνη έλαβε χώρα μετά την απόλυση του Εσπερινού στον Ι.Ν. Ζωοδόχου Πηγής Μπαλουκλή με την Α.Π.Θ. Οικουμενικό Πατριάρχη να μιλά με θερμά λόγια για το πρόσωπο και το έργο του κ. Καραμπίνη. Όπως αναφέρει άλλωστε στο ευεργετήριο γράμμα του, ο Οικουμενικός Πατριάρχης το οφφίκιο προσφέρεται στον κ. Αθανάσιο Καραμπίνη για τις πολύτιμες υπηρεσίες που προσέφερε στον Οικουμενικό Θρόνο, φιλευσεβώς και φιλογενώς.

 

 

Αθανάσιος Καραμπίνης

«Για την ελαχιστότητά μου η ύψιστη αυτή τιμή που μου αποδίδεται αντανακλά στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης»

Από την πλευρά του ο Πρύτανης του ΔΠΘ στην αντιφώνησή του δήλωσε συγκινημένος για την τιμή που του γίνεται τονίζοντας πως αυτή αντανακλάται σε όλο το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης.

 

Αναλυτικά ο κ. Καραμπίνης στην αντιφώνησή του ανέφερε:

 

«Παναγιώτατε, Πατέρα και Δέσποτα

Συγκίνηση και δέος έχουν καταλάβει τον ομιλούντα, ο οποίος ενώπιον του Οικουμενικού Θρόνου, τιμάται από την Αυτού Θειοτάτη Παναγιότητα τον Αρχιεπίσκοπο Κωνσταντινουπόλεως Νέας Ρώμης και Οικουμενικό Πατριάρχη, από τον ποιμένα των εκατομμυρίων Ορθοδόξων Χριστιανών. Τιμάται με τη μέγιστη τιμή και τίτλο που θα μπορούσε να διανοηθεί ότι θα του απονέμετο. Τον τίτλο του Άρχοντος της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας. Τίτλος ο οποίος εμπεριέχει και συνοψίζει μια διακονία αιώνων, τιμημένη από μυριάδες ευσεβών και ορθοδόξων χριστιανών. Η τιμή δε αυτή είναι ακόμα υψηλοτέρα αφού απονέμεται από Εσάς, από τον κάτοχο της Αρχιεπισκοπικής Έδρας του Πρωτόκλητου Αγίου Ανδρέου και μέσω αυτής ενισχύεται ο ήδη υφιστάμενος πνευματικός δεσμός συμβίωσης με το Οικουμενικό Πατριαρχείο.

 

Αναγνωρίζω ότι για την ελαχιστότητά μου η ύψιστη αυτή τιμή που μου αποδίδεται αντανακλά στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης από τα σπλάχνα του οποίου προέρχομαι και του οποίου οι αξίες, οι αρχές και οι αγωνίες με γαλούχησαν και με στράτευσαν. Του Πανεπιστημίου που έχει την τιμή και χαρά να συγκαταλέγει στην οικογένειά του την Παναγιότητά Σας και που γνωρίζει ότι όλα τα χρόνια εκτός από την ευλογία και την προσευχή Σας, Σας έχει αρωγό και συμπαραστάτη.

 

Παρομοίως και η διαδρομή μου δεν θα ήτο στοιχειωδώς επιτυχής εάν δεν υπήρχε η Θεία Πρόνοια μέσα από την καθοδήγηση των σεπτών γονέων μου και των διδασκάλων μου, αλλά και μέσα από την αμέριστη συμπαράσταση των μελών της οικογενείας μου, ιδιαίτερα της συζύγου μου και των τριών τέκνων μου, στους οποίους είμαι ευγνώμων εσαεί και παρακαλώ τον Ύψιστο να τους έχει πάντα καλά, αλλά και όλων των συνεργατών και φίλων μου πολλοί από τους οποίους σήμερα είναι μαζί μας και τους οποίους ευχαριστώ από βάθους καρδίας.

 

Παναγιώτατε,

Σήμερα που στο όνομα της ανάπτυξης και της διαφορετικότητας, καταλύονται ηθικές και φυσικές αρχές και απάνθρωπες συρράξεις εξελίσσονται με υλικές καταστροφές αλλά κυρίως με ανυπολόγιστες πνευματικές απώλειες, όπου η πείνα και οι ασθένειες θερίζουν έθνη, και συνάνθρωποί μας στην πλειοψηφία τους γυναίκες και μικρά παιδιά, χάνουν την πατρίδα τους, τις οικογένειές τους και τη ζωή τους, οφείλουμε ακολουθώντας το παράδειγμά Σας να αγωνισθούμε για την συνεννόηση και συμφιλίωση, να συμβάλουμε στην αλληλοκατανόηση και την επίτευξη της ειρήνης και να βοηθήσουμε την δοκιμαζόμενη κοινωνία.

 

Και αυτούς τους στόχους θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι έχουμε προτάξει στις δράσεις του Πανεπιστημίου το οποίο σήμερα εκπροσωπώ. Του πανεπιστημίου που παρά τα δύσκολα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζει παραμένει με την βοήθεια του Θεού και την ευλογία της εκκλησίας, εκτός από σύγχρονο εκπαιδευτικό καθίδρυμα και πνευματικός φάρος, αρωγός στην κοινωνία με άμεση συμμετοχή στα προβλήματα της ακαδημαϊκής κοινότητας και του τόπου και κοινωνική παρέμβαση μέσα από παραγωγή αξιών και πολιτισμού.

 

Παναγιώτατε Πατέρα και Δέσποτα

Εκφράζουμε την ύψιστη ευγνωμοσύνη μας για όσα κάνετε για εμάς το ποίμνιό Σας και ευχόμαστε να συνεχίσετε να μας οδηγείτε και να μας εμπνέετε για τη δικαιοσύνη και την ειρήνη στον κόσμο, να συνεχίσετε να αποτελείτε, το παράδειγμα στους αγώνες μας για ένα καλύτερο κόσμο, να παραμείνετε ο κυβερνήτης, η ελπίδα, αλλά και το απάνεμο λιμάνι της ψυχής μας.

 

Σας παρακαλούμε να δεχθείτε τις βαθύτατες ευχαριστίες μας και να μας συμπεριλάβατε στις προσευχές Σας.»

 

 

Στην πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία συγχοροστάτησαν οι Μητροπολίτες Μαρωνείας και Κομοτηνής και Ξάνθης και Περιθεωρίου

 

Να σημειωθεί ότι κατά τα ονομαστήρια της Α.Π.Θ Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου τόσο στον Εσπερινό του Ι.Ν. Ζωοδόχου Πηγής Μπαλουκλή την Τετάρτη όσο και στη πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία που τελέστηκε στον Π. Πατριαρχικό Ναό το πρωί της Πέμπτης παρόντες ήταν τόσο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμων όσο και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου κ.κ. Παντελεήμων οι οποίοι και συγχοροστάτησαν της Θείας Λειτουργίας.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.