Στον Περιφερειαρχη η «Ρομποτοσυμμορια» του 1ου Γενικου Λυκειου Κομοτηνης

Τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Γιώργο Παυλίδη επισκέφτηκε την Πέμπτη 5 Μαΐου η «Ρομποτοσυμμορία» του 1ου Γενικού Λυκείου Κομοτηνής, για να τον ευχαριστήσουν για την ενίσχυση της Περιφέρειας στην προσπάθεια να ταξιδέψουν στο Αρκάνσας των ΗΠΑ, ώστε να συμμετάσχουν στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό FLL, που θα διεξαχθεί από τις 20 έως τις 22 Μαΐου.
Όπως είναι γνωστό η ομάδα κατέκτησε το πρώτο βραβείο καινοτόμου λύσης και την πρώτη θέση στη γενική κατάταξη στον Πανελλήνιο Εκπαιδευτικό Διαγωνισμό Ρομποτικής Έρευνας και Καινοτομίας FLL που πραγματοποιήθηκε πριν από λίγο καιρό στην Θεσσαλονίκη, με την ιδέα της κατασκευής ενός κάδου ανακύκλωσης που κάνει αυτόματα τον διαχωρισμό των υλικών.
 
Για να μπορέσει να ταξιδέψουν όμως στην Αμερική η «Ρομποτοσυμμορία» θα πρέπει να βρει τα απαραίτητα χρήματα για τα έξοδα του ταξιδιού και της διαμονής της εκεί, για αυτό και απευθύνθηκε σε μια σειρά από φορείς της Κομοτηνής και της Ροδόπης, με πολλούς από αυτούς, όπως ο Δήμος Κομοτηνής και η Περιφέρεια, να ανταποκρίνονται θετικά.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.