Στον Πανελλαδικο Ταυτοχρονο Δημοσιο Θηλασμο και η Κομοτηνη

Για 9η χρονιά με πρωτοβουλία της ομάδας «ΡΟΔΟΠΗ: Ομάδα Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού & Μητρότητας»

Το Πανελλήνιο Δίκτυο Εθελοντικών Ομάδων Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας, την Κυριακή 4 Νοεμβρίου  διοργανώνει μια εκδήλωση – γιορτή για το μητρικό θηλασμό, τον Πανελλαδικό Ταυτόχρονο Δημόσιο Θηλασμό.
 
Ο λόγος για μία δράση ταυτόχρονου δημόσιου θηλασμού που θα πραγματοποιηθεί σε πολλές πόλεις της Ελλάδας για ένατη συνεχόμενη χρονιά, μεταξύ των οποίων και η Κομοτηνή, όπου την πρωτοβουλία της διοργάνωσης έχει η ομάδα «ΡΟΔΟΠΗ: Ομάδα Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού & Μητρότητας».

Ο εορτασμός της Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού από την WABA (Παγκόσμια συμμαχία για την προώθηση του θηλασμού), τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) και τη UNICEF, διοργανώνεται από τo 1992 διεθνώς στις 1 – 7 Αυγούστου.

Στη συγκεκριμένη διοργάνωση συμμετέχουν μητέρες από διάφορες πόλεις της Ελλάδας, μέλη των ομάδων του Δικτύου Εθελοντικών Ομάδων Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας με σκοπό την προώθηση, υποστήριξη, ενημέρωση, ενθάρρυνση και ανταλλαγή πληροφοριών, σχετικά με το μητρικό θηλασμό, όχι μόνο ως λέξεις σε ένα φυλλάδιο ή σε μια ομιλία, αλλά εμπράκτως ως εικόνα και παρουσία «από μητέρα προς μητέρα».
 
Η πρόσκληση απευθύνεται σε μητέρες θηλάζουσες, μητέρες to be, με κοιλίτσες ή με σκέψη για κοιλίτσες, μητέρες πρώην θηλάζουσες, σύζυγοι και λοιπούς φίλους και συγγενείς.

Αν και ο θηλασμός είναι ελεύθερος και δεν υπακούει σε ωράρια, τα μωράκια που θα θέλουν να θηλάσουν γύρω στις 12.00 θα καταμετρηθούν στον Πανελλαδικό Ταυτόχρονο Δημόσιο Θηλασμό που θα γίνει την ίδια ώρα σε όλες τις πόλεις.

Ώρα προσέλευσης: 11.00
Ώρα καταμέτρησης: 12.00
Ώρα λήξης: 14:00

Περισσότερες πληροφορίες στην ομάδα ΡΟΔΟΠΗ: Ομάδα Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού & Μητρότητας  https://www.facebook.com/groups/komotini.thilasmos/

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.