Στον «παγο» για δυο χρονια η συντηρητικη εκπαιδευση των αστυνομικων

Στ. Τζατζανά: «Καλύτερα εκπαιδευμένοι αστυνομικοί σημαίνει και καλύτερες και ασφαλέστερες υπηρεσίες προς τους πολίτες»

Από αιτία σε αφορμή έχει «μετατραπεί» ο κορωνοϊός σε ό,τι αφορά την παράταση της παύσης της συντηρητικής εκπαίδευσης των αστυνομικών που σύμφωνα με την πρόεδρο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης Σταυρούλα Τζατζανά βρίσκεται στον «πάγο» τα τελευταία δύο χρόνια.

Μιλώντας το πρωί της Τετάρτης 26 Ιανουαρίου στο «Ράδιο Παρατηρητής 94fm» σε σχέση με τα αιτήματα που  παρέδωσαν δια υπομνήματος στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκο κατά την πρόσφατη επίσκεψή του η κ. Τζατζανά αναφέρθηκε και στο αίτημα των 1000 τουλάχιστον προσλήψεων αστυνομικού προσωπικού δια μέσου πανελληνίων εξετάσεων. Αναφέρθηκε μάλιστα χαρακτηριστικά στην «αδικαιολόγητη» όπως την χαρακτήρισε πρακτική αφενός της προκήρυξης 250 θέσεων για τις πανελλήνιες εξετάσεις και αφετέρου της διενέργειας διαγωνισμού για την κάλυψη 1200 συναδέλφων άλλων κατηγοριών, υπογραμμίζοντας πως «καλύτερα εκπαιδευμένοι αστυνομικοί σημαίνει και καλύτερες και ασφαλέστερες υπηρεσίες προς τους πολίτες, γεγονός που επιτυγχάνεται μέσα από την θεσμοθετημένη  3ετη εκπαίδευση μέσω πανελληνίων εξετάσεων».

«Δεν διαχωρίζω κατηγορίες συναδέλφων, ούτε η Ένωσή μας έχει κάποιο πρόβλημα. Αντιθέτως είμαστε συνάδελφοι, μαζί κάνουμε υπηρεσία στον δρόμο, ο κίνδυνος δεν ξεχωρίζει βαθμούς, ούτε οι σφαίρες» ανέφερε η ίδια χαρακτηριστικά υπογραμμίζοντας ωστόσο πως «όπως η πολιτεία οφείλει να παρέχει στους πολίτες της καλύτερη ασφάλεια, έτσι οφείλει να παρέχει και την εκπαίδευση στους συναδέλφους».

Σύμφωνα με την ίδια τα τελευταία δύο χρόνια η ετήσια συντηρητική εκπαίδευση των αστυνομικών έχει σταματήσει, γεγονός λογικό για το πρώτο διάστημα έλευσης της πανδημίας, ακατανόητο όμως την δεδομένη χρονική στιγμή που λειτουργούν κανονικά όλες οι βαθμίδες της εκπαίδευσης, η τριτοβάθμιας κτλ.

«Για ποιο λόγο έχει σταματήσει και δεν επανήλθε η λειτουργία της συντηρητικής εκπαίδευσης των αστυνομικών που είναι ένα πολύ ουσιαστικό κομμάτι;» διερωτήθηκε η ίδια τονίζοντας πως «δεν πρέπει να το υποβαθμίζουμε. Εμείς αυτό δεν μπορούμε να το δεχτούμε. Και για μας και για τους συμπολίτες μας».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.