Στον ουρανο της Θρακης η ιστορικη σημαια της Κομοτηνης

Έπαρση της σημαίας από το Δήμαρχο Κομοτηνής και κατάθεση στεφάνων την παραμονή της 14ης Μαΐου

Με τον πιο επίσημο, αν και περιορισμένο λόγω της πανδημίας, τρόπο ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις για την 101η επέτειο της ενσωμάτωσης της Θράκης στον Εθνικό κορμό, την παραμονή της γιορτής, Πέμπτη 13 Μαΐου.

Γύρω στις 10:30 το πρωί, τέσσερα μέλη του ΜΟΚ ντυμένα με παραδοσιακές Θρακιώτικες στολές, μετέφεραν την ιστορική σημαία από το Δημαρχείο μέχρι το Ηρώο της πόλης, όπου ο Δήμαρχος Γιάννης Γκαράνης ύψωσε τη σημαία στον ουρανό της πόλης.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφάνων από μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας και μέλη εφεδροπολεμικών οργανώσεων.

Τιμώντας όσους αγωνίστηκαν για την ελευθερία

Τη σημασία της γιορτής για την πόλη έθιξε ο δήμαρχος κ. Γιάννης Γκαράνης, ο οποίος τόνισε πως αποδίδεται ο οφειλόμενος φόρος τιμής σε όσους θυσιάστηκαν για να έχουμε σήμερα ελευθερία. «Για ακόμα μια χρονιά είμαστε κάτω από τους περιορισμούς της πανδημίας, και έτσι οι εκδηλώσεις είναι περιορισμένες, όμως είμαστε εδώ για να τιμήσουμε τους αγωνιστές και να διασφαλίσουμε τη δημόσια υγεία» επισήμανε.

Η γιορτή της Θράκης γιορτή της Ελλάδας

Τις ευχές του σε όλη τη Θράκη έδωσε ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων, καλώντας όλους να γιορτάσουν μαζί, με αγάπη και αρμονία, τις εκδηλώσεις για την 101η επέτειο της απελευθέρωσης της Κομοτηνής.

«Ατενίζοντας την ιστορική σημαία της Κομοτηνής μας κατακλύζουν ρίγη συγκινήσεως και αισιοδοξίας για το μέλλον» σημείωσε, τα οποία σκορπίζουν από την περιοχή μας σε όλη την Ελλάδα.

Μέγιστο συμβολικό γεγονός για την Κομοτηνή

Η έπαρση της ιστορικής σημαίας της πόλης, αποτελεί μέγιστο συμβολικό γεγονός για την Κομοτηνή, επισήμανε η Εκτελεστική γραμματέας της Περιφέρειας ΑΜΘ κ. Ζωή Κοσμίδου, σημειώνοντας πως πρέπει όλοι να είναι πιο δυνατοί, πιο ενωμένοι από ποτέ για να ξεπεράσουμε τις σημερινές προκλήσεις.

«Όλοι μαζί να προχωρήσουμε πολύ γρήγορα και με δύναμη, γιατί σε αυτό τον τόπο αξίζουν τα καλύτερα» τόνισε.

Η εκπαίδευση  έδωσε το παρών

Τη σημασία να θυμόμαστε επετείους όπως η 14η Μαΐου του 1920 τόνισε ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Μαρίνος Κωνσταντινίδης, όταν ένας συνδυασμός εξαιρετικών διπλωματικών χειρισμών και ένα ιστορικό από νικηφόρες μάχες έφεραν τον ελληνικό στρατό ελευθερωτή στην πόλη μας και ενσωμάτωσαν την Θράκη στον εθνικό κορμό. «Αυτό που κατάφεραν οι πρόγονοί μας, που ανήγαγαν σε ύψιστο αγαθό την ελευθερία και τη δημοκρατία, πρέπει όλοι μας να διαφυλάξουμε και να εδραιώσουμε» διαμήνυσε ο ίδιος.

Χρόνια πολλά και ειρηνικά ευχήθηκε η Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης κ. Μαίρη Κοσμίδου, με την ελπίδα ότι η επόμενη επέτειος να είναι όπως θα έπρεπε και όπως αξίζει στον τόπο, χωρίς την πανδημία.

Ευχήθηκε επίσης χρόνια πολλά σε όλη τη Θράκη, με ειρήνη και πρόοδο για όλους.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.