Στον ΔΑΔΑΑ κλιμακιο τοπικων στελεχων της ΝΔ

Εκτενής συζήτηση και ενημέρωση για τα προβλήματα και τις λύσεις που προωθούνται

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, κλιμάκιο τοπικών στελεχών της ΝΔ επισκέφθηκε το Σύλλογο ΔΑΔΑΑ – Σύλλογος για Παιδιά και Ενήλικες με ΔΑΔ, Αυτισμό & Asperger.

Το κλιμάκιο αποτελείτο από τον κ. Μιχάλη Βεζυργιαννίδη μέλος της ΚΠΕ του κόμματος τον κ. Αντώνη Γραβάνη, επικεφαλής της Σύμπραξης Προοπτικής και την Ελένη Χατζή, υπεύθυνη τομέα ΑμεΑ της ΔΕΕΠ Ροδόπης.

Όπως εξήγησε σε δήλωση του για το περιεχόμενο της συνάντησης ο κ. Βεζυργιαννίδης, «είχαμε μια ουσιαστική συζήτηση για τις πολιτικές που αναπτύχθηκαν από την Ελληνική Κυβέρνηση τα προηγούμενα 3,5 χρόνια (θέσπιση του Προσωπικού Βοηθού, καθιέρωση του προγράμματος «Πρόσβαση κατ’ οίκον», ένταξη στους βρεφονηπιακούς σταθμούς της πρώιμης ανίχνευσης αναπηριών και διαταραχών και υλοποίηση του πιλοτικού προγράμματος Υποστηριζόμενης Απασχόλησης για άτομα στο φάσμα του αυτισμού), καθώς και οι δράσεις που ετοιμάζονται για το αμέσως επόμενο διάστημα.

Ειδικότερα θα τεθούν σε εφαρμογή τέσσερις νέες δράσεις με στόχο την περαιτέρω στήριξη των ατόμων με αναπηρία. Πρόκειται για:

  1. Την γενίκευση της εφαρμογής της Ψηφιακής Κάρτας Αναπηρίας, που ξεκίνησε να λειτουργεί από την 1η Νοεμβρίου.
  2. Την προώθηση του Προσωπικού Βοηθού για την ενίσχυση της ανεξάρτητης διαβίωσης των ατόμων με αναπηρία, θεσμός για τον οποίο έχει γίνει ήδη προεργασία και έχει εξασφαλιστεί χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης.
  3. Την ενίσχυση των πολιτικών αποϊδρυματοποίησης, με βάση τις καλές ευρωπαϊκές πρακτικές.
  4. Τη διεύρυνση των πολιτικών της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) με την ένταξη όσων αναπήρων το επιθυμούν στην αγορά εργασίας.

Κατά την διάρκεια της συζήτησης αναφέρθηκαν επίσης, τα προβλήματα που εντοπίζονται στα σχολεία της περιοχής μας καθώς και οι τρόποι ενίσχυσης των δράσεων του Συλλόγου».

Κλείνοντας ο κ. Βεζυργιαννίδης ευχαρίστησε τα μέλη του Συλλόγου Δημήτρη Αναστασόπουλο, Βαγγέλη Λαφτσή, Νίκο Αρβανίτη και Στέλλα Τσιαπάρα «για τη φιλοξενία και την εκτεταμένη ενημέρωση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους καθώς και για τις προτάσεις τους, που θα βοηθήσουν στην επίλυσή τους».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.