Στον Ανιψιο του Αρχιεπισκοπου Αμερικης κυρου Μιχαηλ η σημαια των αποκαλυπτηριων

Σημαντικός αριθμός Ελληνοαμερικανών ιερέων και πιστών συνόδευαν τον Αρχιεπίσκοπο Ελπιδοφόρο στην επίσκεψή του

Η διήμερη επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Ελπιδοφόρου στην περιοχή μας, με αφορμή την ανακήρυξή του σε επίτιμο διδάκτορα από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο της Θράκης στις 2 Μαρτίου 2022, αποτέλεσε την αφορμή για να διοργανωθεί προσκύνημα με τη συμμετοχή κληρικών και λαϊκών της Αρχιεπισκοπής, που περιλάμβανε επισκέψεις στη Θεσσαλονίκη, στο Άγιο Όρος, στην Κομοτηνή και στη Μαρώνεια, για να καταλήξουν στο οικουμενικό Πατριαρχείο στην Κωνσταντινούπολη.

Έτσι τόσο κατά την παρουσία του στην Κομοτηνή, όσο και στη Μαρώνεια, μαζί του ήταν και αρκετοί Ελληνοαμερικανοί, που αποτελούν τους πρώτους από μια σειρά ομάδων, που θα πραγματοποιήσουν επισκέψεις από την Αμερική προς τη Μητέρα Εκκλησία, προς έκφραση ευγνωμοσύνης για την ίδρυσή της Ι. Αρχιεπισκοπής από το Οικουμενικό Πατριαρχείο το έτος 1922, στα πλαίσια των εορτασμών της εκατονταετίας του βίου της.

Σε αυτή την ομάδα βρισκόταν και ένας ανιψιός του Αρχιεπισκόπου Αμερικής κυρού Μιχαήλ, ο κ. Τζών Καλλιμάνης, στον οποίο, μετά την ονοματοδοσία της πλατείας της Μαρώνειας, ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ελπιδοφόρος παρέδωσε τη σημαία που κάλυπτε την πλάκα, ως ενθύμιο.

Όπως ανέφερε, η προγιαγιά του ήταν συγγενής του Αρχιεπισκόπου, και θυμάται ακόμα όταν μικρός, συναντούσε τον θείο του Μιχαήλ.

«Ερχόταν σπίτι τις Κυριακές, τρώγαμε μαζί, και είχαμε μεγάλη αγάπη για αυτόν και τον θυμόμαστε ακόμα» σημείωσε, ενώ η μνήμη του συνεχίζει να είναι ζωντανή.

Ένας ακόμη επισκέπτης ήταν ο κ. Γιώργης Ζαχαρόπουλος, που κατάγεται από τη Δόριζα Αρκαδίας, φεύγοντας από την Ελλάδα όταν ήταν 12 ετών, και πλέον κατοικεί στο Wyoming, με τον ένα του γιό να είναι Διάκος στην τοπική εκκλησία.

Όπως τόνισε, η όλη εμπειρία μέχρι τώρα στο προσκύνημά τους ήταν πάρα πολύ καλή, με πολλά ενδιαφέροντα μοναστήρια, που τους υποδέχτηκαν με θέρμη, ενώ ανυπομονούν για την επίσκεψη τους στην Κωνσταντινούπολη και το Πατριαρχείο.

Όπως τόνισε, πολλοί είναι οι Έλληνες που κρατάν ανέπαφη την αγάπη για την πατρίδα, και προσπαθούν να επιστρέφουν όσο μπορούν, ενώ μάλιστα κάποιοι νεαρότεροι έρχονται τακτικά στην χώρα μας, κρατώντας την αγάπη για αυτή.

Ο μεγαλύτερος του γιός, για παράδειγμα, έρχεται κάθε δεύτερο χρόνο στη χώρα μας, στον τόπο καταγωγής της συζύγου του στην Κεφαλλονιά, για διακοπές.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.