Στον αερα η μεταφορα φοιτητων σε Κομοτηνη και Ξανθη μεχρι το τελος του χρονου

Οι αυξήσεις στις τιμές των καυσίμων φαίνεται πως δημιουργούν προβλήματα στην μεταφορά μέχρι την Πανεπιστημιούπολη

Στον αέρα βρίσκεται η δωρεάν μεταφορά φοιτητών από και προς τις πανεπιστημιουπόλεις Κομοτηνής και Ξάνθης, για τους τέσσερις τελευταίους μήνες του 2023, μιας και οι αυξήσεις, και η συνεχιζόμενη αβεβαιότητα στις τιμές των καυσίμων, είχαν σαν αποτέλεσμα να μην εκδηλώνεται ενδιαφέρον για ανάληψη του μεταφορικού έργου.

Η υφιστάμενη σύμβαση για την μεταφορά των φοιτητών λήγει στις 31 Αυγούστου, με την νέα σύμβαση για τα επόμενα 1+1 χρόνια να έχει ήδη προκηρυχθεί, με έναρξη εφαρμογής από την 1-1-2023.

Για αυτό και το πανεπιστήμιο προχώρησε σε κάλεσμα προς τους υφιστάμενους μεταφορείς για παράταση 4 μηνών, με τους μεταφορείς τόσο στην Κομοτηνή όσο και στην Ξάνθη να μην καταφέρνουν να ανταποκριθούν.

Για αυτό και το Πανεπιστήμιο προχώρησε στην προκήρυξη νέου διαγωνισμού με τη διαδικασία της διαπραγμάτευσης χωρίς προηγούμενη δημοσίευση, για τη μίσθωση μεταφορικών μέσων για τη μεταφορά των φοιτητών του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης στις πόλεις Ξάνθη και Κομοτηνή, από και προς τους χώρους εκπαίδευσης, σίτισης και στέγασης από 1η Σεπτεμβρίου μέχρι την ολοκλήρωση της διαγωνιστικής διαδικασίας, αυξάνοντας, σύμφωνα με πληροφορίες, το οικονομικό αντικείμενο κατά 10% περίπου.

Όμως και αυτό δεν φαίνεται να ήταν αρκετό για να προσελκύσει οποιονδήποτε ενδιαφερόμενο, με αποτέλεσμα να απομένουν δύο εβδομάδες για να βρεθεί λύση για την μεταφορά το επόμενο διάστημα.

Το κυριότερο πρόβλημα φαίνεται να οφείλεται στην δραματική αύξηση της τιμής των καυσίμων, και η αβεβαιότητα που υπάρχει παρά την πρόσφατη μείωση, που δημιουργεί προβλήματα λειτουργίας αλλά και ρευστότητας στους μεταφορείς, με αποτέλεσμα να υπάρχει επιφύλαξη, ιδιαίτερα για μεταφορικά έργα τόσο μικρού διαστήματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, γίνονται προσπάθειες από τις πρυτανικές αρχές για να επιλυθεί το πρόβλημα, που κινδυνεύει να δημιουργήσει δυσχέρειες στην επερχόμενη εξεταστική αλλά και στην ομαλή έναρξη του πρώτου εξαμήνου.

Να υπενθυμίσουμε άλλωστε πως τα περιθώρια που υπάρχουν, για την αύξηση του ποσού που διατίθεται για τη μεταφορά, είναι στενά, λόγω της υποχρηματοδότησης του Πανεπιστημίου, στην οποία έχουμε αναφερθεί εκτενώς και παλιότερα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.