Στοματολογικη Εταιρεια Βορειας Ελλαδας

Ξεκίνησαν χθες Παρασκευή στην Αριδαία Πέλλας οι εργασίες του ετήσιου Συνεδρίου που διοργανώνει Στοματολογική Εταιρεία Βορείου Ελλάδος με τη συνεργασία του Οδοντιατρικού Συνεδρίου Πέλλας. Παρών στις εργασίες του συνεδρίου, το οποίο θα ολοκληρωθεί στις 14 Μαρτίου, και ο Γενικός Γραμματέας της Γενικής Γραμματείας Μακεδονίας – Θράκης κ. Γιώργος Χατζηκωνσταντίνου. Να σημειώσουμε επίσης το συνέδριο αυτό πραγματοποιείται για πρώτη φορά εκτός Θεσσαλονίκης.

 

Το επιστημονικό πρόγραμμα του συνεδρίου περιλαμβάνει ελεύθερες ανακοινώσεις, επιτοίχιες παρουσιάσεις σε ηλεκτρονική μορφή (e-posters), στρογγυλά τραπέζια και εισηγήσεις που θα καλύπτουν όλα τα γνωστικά αντικείμενα της οδοντιατρικής επιστήμης και θα επικεντρώνονται κατά το μεγαλύτερο μέρος τους στο κυρίως θέμα του συνεδρίου. Το πρόγραμμα πρόκειται επίσης να το πλαισιώσουν πρακτικά σεμινάρια περιορισμένου ακροατηρίου.

 

Όπως σημειώνει η πρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Νομού Πέλλας κ. Αικατερίνη Φυσικούδη, «τα τελευταία χρόνια παρατηρείται μια έντονη προσπάθεια στην οδοντιατρική επιστήμη για ουσιαστική βελτίωση της ποιότητας της εργασίας μας τόσο στη θεωρητική και τεχνολογική έρευνα όσο και στην καθημερινή εφαρμογή και πράξη. Οι ορίζοντες της οδοντιατρικής επιστήμης συνεχώς διευρύνονται και ο οδοντίατρος αντιμετωπίζει την πολυπλευρικότητα της επιστήμης του μέσα από τη συνεχή επιμόρφωση που είναι και η κινητήριος δύναμη για την προαγωγή της επιστήμης και τη διαφύλαξη και βελτίωση της στοματικής υγείας. Και μπορεί αυτές οι επιστημονικές εκδηλώσεις να στοιχίζουν κόπο, χρόνο και χρήματα, βελτιώνουν όμως τη δουλειά μας και μας δίνουν την ευκαιρία να αντιμετωπίζουμε τις δυσκολίες με ψυχραιμία και επιτυχία και να νοιώθουμε σιγουριά για αυτό που κάνουμε στο χώρο της εργασίας μας. Από την άλλη η συνάντησή μας με συναδέλφους και η γνωριμία μας με τους νέους είναι μοναδική ευκαιρία για συνεργασία στον τομέα της επιστήμης αλλά και για καθαρά ανθρώπινη επικοινωνία που στις παρούσες κοινωνικές συνθήκες έχουμε ανάγκη».
 

Χορηγός του Συνεδρίου η επιχείρηση

Χορηγός του συνεδρίου η Βιομηχανία Ανατομικών Στρωμάτων «ΕΚΟΣΤΡΩΜ Α.Ε.» του Νίκου Φαρασόπουλου, μια επιχείρηση της περιοχής μας με μακρά παράδοση. Όπως τονίζει η Πρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Πέλλας κ. Αικατερίνη Φυσικούδη «ο κ. Φαρασόπουλος μας βοήθησε πάρα πολύ στην οργάνωση του συνεδρίου. Η προσφορά του είναι ανεκτίμητη και για αυτό τον ευχαριστούμε πάρα πολύ».

 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.