Στολιστηκε καρναβαλικα η Ξανθη

Στην κεντρική πλατεία ο Βασιλιάς Καρνάβαλος… με το Sputnik ανά χείρας

Ατμόσφαιρα καρναβαλιού δίνει ο δήμος Ξάνθης και το Κέντρο Πολιτισμού στο κέντρο της πόλης, παρότι φέτος οι ΘΛΕ θα εορταστούν με λιτά και περιορισμένα, όπως επιβάλλουν οι συνθήκες της πανδημίας.

Από την Τετάρτη τοποθετήθηκε ο φωτεινός χρωματιστός διάκοσμος στην οδό 28ης Οκτωβρίου, ενώ την Παρασκευή στην πλατεία πήρε τη θέση του ο Βασιλιάς Καρνάβαλος, με μάσκα και εμβόλιο ανά χείρας, και μαζί του σατυρικές φιγούρες που προμηθεύτηκε το Κέντρο Πολιτισμού.

Οι φιγούρες με τον Διόνυσο και τους κλόουν τοποθετήθηκαν σε διάφορα σημεία της πλατείας και ήδη από την πρώτη μέρα φιγούραραν στις πρώτες φωτογραφίες των μικρών και μεγάλων ξανθιωτών.

Τις εργασίες της τοποθέτησης των μόνων καρναβαλιστών που δεν έχουν την υποχρέωση χρήσης μάσκας επόπτευσε το μεσημέρι της Παρασκευής ο πρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού Ηλίας Ασκαρίδης, ενώ για λεπτομέρειες του στολισμού ενημερώθηκε και ο δήμαρχος Μανώλης Τσέπελης.

Από τη Δευτέρα ξεκινούν και τα μουσικά καρναβαλικά απογεύματα στην πλατεία, με ένα διαφορετικό DJ κάθε μέρα. Την Κυριακή οι αποκριάτικοι ρυθμοί θα διαρκέσουν όλη μέρα.

Πηγή: Εμπρός Ξάνθης

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.