«Στοχος μας η ευαισθητοποιηση και η στηριξη των ρευματοπαθων και των οικογενειων τους»

Με στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών και την στήριξη των ρευματοπαθειών πριν από λίγο καιρό δημιουργήθηκε ο Σύλλογος Ρευματοπαθών και φίλων Θράκης «Κίνηση Ζωής», που πραγματοποιεί την πρώτη του εκδήλωση την Δευτέρα 14 Νοεμβρίου στις 19:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επαγγελματικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Ροδόπης, με θέμα: «Έχω Οστεοαρθρίτιδα ή Ρευματοειδή Αρθρίτιδα;», με κεντρική ομιλήτρια την Ειδική Ρευματολόγο κ. Έλσα Φιλιππίδου – Πφίστερ.
Για τον νέο αυτό σύλλογο, τους στόχους και τις δραστηριότητές του μίλησε στον ΠτΘ η πρόεδρος του συλλόγου «Κίνηση Ζωής» κ. Ροδούλα Μυλωνά.

ΠτΘ: κ. Μυλωνά, πότε συστάθηκε ο Σύλλογος «Κίνηση Ζωής»και ποιοι μπορούν να συμμετέχουν;
Π.Μ.:
Ο σύλλογός μας είναι νεοσύστατος, ιδρύθηκε τον Οκτώβριο του 2011, είναι σύλλογος μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και καλύπτει όλη την περιοχή της Θράκης. Μέλη του συλλόγου είναι οι ασθενείς αλλά και το οικογενειακό και φιλικό τους περιβάλλον, και φυσικά οι εθελοντές που επιθυμούν να συνδράμουν στο έργο του συλλόγου μας.

ΠτΘ: Ποιοι είναι οι στόχοι του συλλόγου;
Π.Μ.:
Οι στόχοι μας είναι κατ’ αρχήν η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μελών, του κοινού αλλά και των φορέων σε θέματα πρόληψης και θεραπείας των ρευματοπαθειών. Επίσης ο σύλλογος θα παρέχει στήριξη και βοήθεια στα μέλη και τις οικογένειές τους, διεκδικώντας καλύτερη ποιότητα υπηρεσιών υγείας σε όλες τις βαθμίδες. Και φυσικά μέσα από το σύλλογο θέλουμε να προωθήσουμε την έρευνα για τη γνώση και την αντιμετώπιση των ρευματικών παθήσεων.

ΠτΘ: Ποιες δραστηριότητες επιθυμείτε να αναπτύξετε μέσα από τον σύλλογο;
Π.Μ.:
Μια από τις δραστηριότητές μας είναι η οργάνωση διαλέξεων και σεμιναρίων ενημερωτικού χαρακτήρα, όπως είναι η πρώτη μας εκδήλωση αυτή της Δευτέρας 14 Νοεμβρίου με ομιλήτρια την ιατρό – ρευματολόγο κ. Έλσα Φιλιππίδου – Πφίστερ. Επίσης έχουμε σκοπό την έκδοση και διάθεση δωρεάν ενημερωτικών εντύπων σε συνεργασία με ειδικούς, τόσο για ρευματικά νοσήματα, όσο και για γενικότερα ζητήματα υγείας. Μια ακόμη δραστηριότητα είναι η παροχή ψυχολογικής στήριξης στα μέλη μας από εξειδικευμένους εθελοντές. Και φυσικά μέσα στους στόχους μας είναι και η διοργάνωση άλλων κοινωνικών εκδηλώσεων για την ψυχαγωγία των μελών και των οικογενειών τους, γιατί σε καμία περίπτωση η ασθένεια δεν μπορεί να αποτελέσει εμπόδιο για μια όμορφη ζωή.

ΠτΘ: κ. Μυλωνά σας ευχαριστώ πολύ.
Π.Μ.:
Κι εγώ ευχαριστώ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.