«Στοχος μας ειναι η υψηλη επιστημονικη καταρτιση σας»

Το καλωσόρισμα του Πρύτανη προς τους νέους φοιτητές του ΔΠΘ

Τους πρωτοετείς φοιτητές και φοιτήτριες καλωσορίζει με μήνυμα που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του πανεπιστημίου ο Πρύτανης κ. Αλέξανδρος Πολυχρονίδης. Ο πρύτανης, αφού κάνει μια μικρή «παρουσίαση» του πανεπιστημιακού ιδρύματος διαβεβαιώνει τους νέους φοιτητές πως «στόχος μας είναι η υψηλή επιστημονική κατάρτισή σας» για να τους καλέσει επίσης να αναπτύξουν δεσμούς με την τοπική κοινωνία μέσω της συμμετοχής σε δράσεις πολιτισμού, αθλητισμού και κοινωνικής προσφοράς. 

Αναλυτικά το μήνυμα του κ. Πολυχρονίδη: 

«Με ιδιαίτερη χαρά σας καλωσορίζω στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και σας συγχαίρω για την επιτυχία σας στις πανελλήνιες εξετάσεις, η οποία ήταν αποτέλεσμα μίας προσωπικής επίπονης προσπάθειας.
 
Το Πανεπιστήμιό μας από την ίδρυσή του το 1973 έως σήμερα και με τη διαχρονική προσπάθεια όλων των μελών του έχει κατορθώσει να αναπτυχθεί και να καταλάβει επάξια μια θέση στην εθνική και διεθνή πανεπιστημιακή κοινότητα. Διαθέτει 8 Σχολές, 18 Τμήματα και 55 Προγράμματα Μεταπτυχιακών Σπουδών και έναν αριθμό 30.000 περίπου προπτυχιακών και μεταπτυχιακών φοιτητών και υποψηφίων διδακτόρων. Αποτελεί κέντρο παιδείας, αριστείας και μοχλό ανάπτυξης όχι μόνο για την περιοχή της Θράκης, όπου εδρεύουν τα Τμήματά του, αλλά και για την ευρύτερη περιοχή.
 
Στόχος μας, κυρίως στη παρούσα δυσχερή οικονομική συγκυρία, είναι η υψηλή επιστημονική κατάρτισή σας, ώστε να διεκδικήσετε μια επαγγελματική πορεία που να σας ικανοποιεί, αλλά και η ανάπτυξη ολοκληρωμένων προσωπικοτήτων.
 
Η έγκαιρη προσαρμογή σας στην ακαδημαϊκή νοοτροπία, η συνεπής συμμετοχή σας στην εκπαιδευτική διαδικασία και η ορθή διαχείριση του χρόνου και της ελευθερίας που σας παρέχεται αποτελούν προϋποθέσεις για την επιτυχία στις σπουδές σας.
 
Το εκπαιδευτικό και διοικητικό προσωπικό του Δ.Π.Θ. θα είναι δίπλα σας σε όλη τη διάρκεια των σπουδών σας και θα στηρίζει κάθε προσπάθειά σας.
 
Η παρουσία σας στο Πανεπιστήμιο σας παρέχει, επίσης, μια πολύ καλή ευκαιρία για συμμετοχή σε δράσεις πολιτισμού, αθλητισμού και κοινωνικής προσφοράς, παράλληλα με τις σπουδές σας, ώστε να ενισχυθούν και οι δεσμοί  σας με την τοπική κοινωνία.
 
Σας εύχομαι ολόθερμα καλή δύναμη, καλή ακαδημαϊκή πορεία και καλή διαμονή στη Θράκη».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.