Στοχευει ψηλοτερα και καλυτερα το Διεθνες Συνεδριο Φυσικης Αγωγης & Αθλητισμου

Με παρουσίες από την Ελλάδα και το εξωτερικό ολοκληρώθηκε το 26ο Δ.Σ.Φ.Α.Α. στην ΣΕΦΑΑ Κομοτηνής

Με μια οικογενειακή τελετή λήξης ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Κυριακής 20 Μαΐου το 26ο Διεθνές Συνέδριο Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού (Δ.Σ.Φ.Α.Α.), όπου μαζί με τις βραβεύσεις των καλύτερων ερευνητικών εργασιών που παρουσιάστηκαν, έγινε και ο απολογισμός ενός ακόμα επιτυχημένου και από κάθε άποψη άρτιου συνεδρίου.
 
Επτακόσιοι εγγεγραμμένοι σύνεδροι παρακολούθησαν καταξιωμένους επιστήμονες-ομιλητές από Ελλάδα και εξωτερικό, που πλαισίωσαν τις 6 στρογγυλές τράπεζες, τα 7 σεμινάρια του συνεδρίου, το 1ο Φόρουμ Αθλητικής Επιστήμης και την Επιστημονική Ημερίδα Επιχειρηματικότητας.
 
Παράλληλα με αυτές τις δράσεις, παρουσιάστηκαν σε κατάμεστες αίθουσες συνολικά 227 προφορικές και αναρτημένες ανακοινώσεις, με ερευνητικές εργασίες προπτυχιακών και μεταπτυχιακών φοιτητών του Δ.Π.Θ. αλλά και άλλων Ιδρυμάτων.

 

Μηνύματα ζωής από το συνέδριο 

Η αλληλεπίδραση που αναδύθηκε μέσα από τις διεργασίες του 26ου Δ.Σ.Φ.Α.Α. έδωσε το μήνυμα στους φοιτητές, ότι κι αυτοί μπορούν μετά τις σπουδές τους να θέσουν και να πετύχουν πιο υψηλούς στόχους, ακολουθώντας το παράδειγμα των προσκεκλημένων επιστημόνων.
 
Αυτό το μήνυμα άλλωστε τόνισε ιδιαίτερα ο πρόεδρος του Συνεδρίου, Καθηγητής κ. Αντώνης Καμπάς, κατά τη διάρκεια της τελετής έναρξης, προλογίζοντας την κεντρική ομιλήτρια του Συνεδρίου την κ. Αφροδίτη Στάθη, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου του Birmingham και απόφοιτο του Τ.Ε.Φ.Α.Α.-Δ.Π.Θ., η οποία με την ευκαιρία βραβεύτηκε από το Πανεπιστήμιο.
 

Η ίδια, που κατάγεται από την Αθήνα, τόνισε πως όταν έδινε εξετάσεις ήθελε να περάσει στο ΤΕΦΑΑ στην Αθήνα, όμως μια ατυχία σε ένα αγώνισμα δεν της το επέτρεψε, και τελικά ήρθε στην Κομοτηνή.
 
Αυτή η ατυχία όμως, σημείωσε προς τους παρευρισκόμενους, ήταν η πιο τυχερή ατυχία στη ζωή της, ευχαριστώντας από την καρδιά της τα μέλη του ΤΕΦΑΑ.

 

Βραβεύσεις από τη ΣΕΦΑΑ 

Στην τελετή έναρξης, που έγινε στο Αμφιθέατρο «Γ. Παπαδριέλλης» της Σ.Ε.Φ.Α.Α., παρευρεθήκαν, επίσημοι προσκεκλημένοι, μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας φοιτητές και φίλοι του συνεδρίου. 
 
Στην αρχή της τηρήθηκε και ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Αλέκου Καρυπίδη, ο οποίος «έφυγε» πριν από ένα χρόνο ακριβώς, τις μέρες του συνεδρίου.
 
Κατά τη διάρκειά της βραβεύτηκαν με το βραβείο Νίκος Σαμαράς, που θεσπίστηκε στη μνήμη του μεγάλου πετοσφαιριστή, που ήταν πτυχιούχος του Τ.Ε.Φ.Α.Α.-Δ.Π.Θ. και «έφυγε» το 2013 τόσο άδοξα από τη ζωή, οι κ. Κων/νος Γκούντας και Ανέστης Γιαννακόπουλος.
 

Οι δύο γυμναστές, απόφοιτοι του ΤΕΦΑΑ ΔΠΘ, ήταν α' και β' προπονητές στην Εθνική Παγκορασίδων που δημιουργήθηκε για πρώτη φορά πριν 2,5 περίπου χρόνια. Ήταν η πρώτη στα χρονικά δημιουργίας μιας τέτοιας ομάδας (ηλικιακά) στην Ελλάδα με στόχο τη συμμετοχή στο πρώτο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 2017 (Βουλγαρία – Σόφια). Η ομάδα συμμετείχε σε Βαλκανικούς αγώνες, προκριματικά Πανευρωπαϊκών και στην τελική φάση των Πανευρωπαϊκών 2017 στη Σόφια όπου συμμετείχε αφού προκρίθηκε από όμιλο (προημιτελικά).
 
Κατά την τελετή έναρξης βραβεύτηκε επίσης και ο κ. Γιώργος Γκοδόλιας, ο οποίος μαζί με τους κ. Ευθύμη Κιουμουρτζόγου, κ. Κυριάκο Ταξιλδάρη και κ. Σάββα Τοκμακίδη αποτέλεσαν τους δημιουργούς καθώς και την ψυχή τους συνεδρίου στην αρχή του.
 
Ο ίδιος ζήτησε από όλα τα μέλη του πανεπιστημίου να εμφανίζονται, να έφταναν σε ένα σημείο να έχουν ένα κοινό στόχο, να προσπαθούν πραγματικά να έχουν μια κοινή πορεία και να εμφανίζονται τουλάχιστον προς τα έξω σαν μια ομάδα που είναι αδύνατον να διασπαστεί.

 

Ακόμα ένα επιτυχημένο συνέδριο 

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου συνεχίστηκε ένας θεσμός που επίσης συνδέει τους αποφοίτους με το Πανεπιστήμιο και κατ’ επέκταση με την πόλη της Κομοτηνής και αγκαλιάζεται από το συνέδριο, είναι η συνάντηση-αποφοίτων του ΤΕΦΑΑ-ΔΠΘ, που πραγματοποιήθηκε για 11η φορά φέτος, φέρνοντας κοντά τους αποφοίτους του 1998.
 
Την επιτυχία του συνεδρίου συμπλήρωσε η δρομική διοργάνωση της Κομοτηνής το KOMORUN, η οποία διεξήχθη με μεγάλη συμμετοχή, κλείνοντας έτσι ένα πολύ γόνιμο και δραστήριο τριήμερο.
 

Με στόχο, η Σ.Ε.Φ.Α.Α. του Δ.Π.Θ. να διατηρήσει τον χαρακτηρισμό της πρωτοπόρου και καινοτόμου ακαδημαϊκής μονάδας, ο πρόεδρος της Ο.Ε. του συνεδρίου οραματίζεται να το εκσυγχρονίσει βάζοντας νέους στόχους, τολμώντας να επιχειρήσει την πρωτοπορία, μετά από μια 26χρονη επιτυχή πορεία, που συνοψίζεται σε 10.350 επιστημονικές εργασίες, 150 στρογγυλές τράπεζες και 135 σεμινάρια σε όλο το φάσμα της αθλητικής επιστήμης. Σε αυτή την κατεύθυνση κινήθηκε η  πρόσκληση-πρόκληση του κ. Αντώνη Καμπά, αφήνοντας ανοιχτή την πρόθεση για διεξαγωγή, όπως και την ημερομηνία και τη μορφή του επικείμενου συνεδρίου.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.