Στο υδραγωγειο της ΔΕΥΑΚ η πρωτη τελετη καθαγιασμου των υδατων

Τα μηνύματα των παρισταμένων

Στο υδραγωγείο της ΔΕΥΑΚ πραγματοποιήθηκε η πρώτη τελετή καθαγιασμού των υδάτων στη Ροδόπη για τα Θεοφάνεια του 2023.

Την τελετή πραγματοποίησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.Παντελεήμων παρουσία θεσμικών φορέων αλλά και πολλών πολιτών που έδωσαν το «παρών».

Παρόντες μεταξύ άλλων ήταν οι βουλευτές κ.κ.Δημήτρης Χαρίτου και Ευριπίδης Στυλιανίδης, ο Δήμαρχος Κομοτηνής κ.Γιάννης Γκαράνης, ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑ Κομοτηνής κ.κ.Στράτος Τσακιρίδης και Θέμης Τζενετίδης, ο αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης κ.Νίκος Τσαλικίδης, η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κομοτηνή κ.Κλεοπάτρα Στογιαννίδου, ο πρόεδρος του ΕΒΕΡ και επικεφαλής της “Σύμπραξης Προοπτικής” κ.Αντώνης Γραβάνης, ο αντιδήμαρχος Οικονομικών κ.Δημήτρης Πολιτειάδης, ο πρόεδρος του Αναπτυξιακού Οργανισμού “Κ.Καραθεοδωρή” κ.Θανάσης Λάπατας, ο πρόεδρος του ΚΕΜΕΑ Κομοτηνής κ.Νίκος Σωτηρακόπουλος, ο αντιδήμαρχος Κοινωνικών Υποθέσεων κ.Γιάννης Μουρτίδης, ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας κ.Λεβέντ Ισμαήλ, ο αντιδήμαρχος Παιδείας κ.Γιάννης Κυριαζής, η επικεφαλής της “ΠΟΛΗ- τικής Ανατροπής” κ. Ελένη Λαφτσή, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ.Κώστας Μάινας, Βαγγέλης Λαφτσής και Κρίστα Κουτσογιάννη, ο υποψήφιος βουλευτής Ροδόπης με το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ κ.Γιώργος Μανανάς, ο Αστυνομικός Διευθυντής Ροδόπης κ.Μιχάλης Σεβδυνίδης, εκπρόσωποι της αστυνομικής και στρατιωτικής ηγεσίας της περιοχής κ.α.

Παρόντες στο υδραγωγείο και εθελοντές του παραρτήματος Ροδόπης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Ακολουθούν κατά σειρά οι Αγιασμοί υδάτων στα λιμάνια Μαρώνειας, Φαναρίου και στον ποταμό Κομψάτο, ενώ για πρώτη φορά φέτος θα πραγματοποιηθεί τελετή και στο φράγμα του Ιασίου από τον Δήμο Μαρωνείας – Σαπών.

Δείτε τα μηνύματα και τις ευχές των παρισταμένων για την ημέρα των Θεοφανείων:

Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής: «Το φως της σημερινής ημέρας να είναι μια καθημερινότητα στη ζωή μας, για τα έργα, τους λόγους και την πορεία μας γενικότερα»

«Μπορεί να μας λείπουν πράγματα από τη ζωή μας και πάντα θα μας λείπουν. Δεν μπορεί ένας άνθρωπος να τα έχει όλα. Όμως να παρακαλούμε να μην λείπει από τη ζωή μας η χάρις του Θεού και ο φωτισμός του Θεού» ανέφερε στις δηλώσεις του ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής τονίζοντας πως «η χάρις του Θεού λοιπόν τα ελλείποντα αναπληροί και τα ασθενή τα θεραπεύει». «Ας κρατήσουμε αυτήν την ευλογία της σημερινής ημέρας και ας είναι για εμάς αυτό το φως μια καθημερινότητα στη ζωή μας για τα έργα, τους λόγους, την πορεία μας γενικότερα» ευχήθηκε.

Ευριπίδης Στυλιανίδης: «Απαραίτητο το 2023 να λειτουργήσουμε όλοι φωτισμένα»

«Το 2023 ένα κρίσιμο έτος για την πατρίδα και τον τόπο μας και είναι απαραίτητο όλοι να λειτουργήσουμε φωτισμένα για να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό» ανέφερε με την σειρά του ο βουλευτής Ροδόπης της ΝΔ κ.Ευριπίδης Στυλιανίδης τονίζοντας  πως «το οφείλουμε σε αυτόν τον τόπο και σε αυτή την κοινωνία, και θα το κάνουμε με την βοήθεια του Θεού».

Δημήτρης Χαρίτου: «Να αναζωογονηθεί η ελπίδα για να ξημερώσει μια καινούργια ημέρα με ευημερία και δικαιοσύνη παντού»

«Ο λαός μας γνωρίζει ότι το πιο βαθύ σκοτάδι την νύχτα είναι λίγο πριν την αυγή» σημείωσε ο βουλευτής Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ κ.Δημήτρης Χαρίτου ευχόμενος «αυτήν την μεγάλη ημέρα για την Ορθοδοξία Να αναζωογονηθεί η ελπίδα για να ξημερώσει μια καινούργια ημέρα με ευημερία και δικαιοσύνη παντού».

Γιάννης Γκαράνης: «Το αληθινό φως να μας συνοδεύει όλη αυτήν την καινούργια χρονιά»

«Καλή χρονιά εύχομαι το αληθινό φως να μας συνοδεύει όλη αυτήν την καινούργια χρονιά και το Άγιο Πνεύμα να μας βάζει σε δρόμους δημιουργικούς με υγεία και ευημερία» ευχήθηκε ο Δήμαρχος Κομοτηνής κ.Γιάννης Γκαράνης.

Στράτος Τσακιρίδης: «Εντός των επόμενων ημερών η δημοπράτηση του Φράγματος των Συμβόλων»

Για την τελευταία χρονιά αυτής της διοίκησης κρατήσαμε για τους δημότες μας το καλύτερο ανέφερε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ κ.Στράτος Τσακιρίδης γνωστοποιώντας πως το Φράγμα των Συμβόλων σε λίγες ημέρες θα δημοπρατηθεί. Ο ίδιος χαρακτήρισε το έργο ως το σημαντικότερο της ΔΕΥΑΚ τα τελευταία χρόνια ως ένα έργο που θα δώσει πνοή και αυτονομία στην πόλη και τον Δήμο μας τουλάχιστον για τα επόμενα πενήντα χρόνια. Ο ίδιος επεσήμανε πως πρόκειται για το επιστέγασμα μιας προσπάθειας 12 χρόνων, δράσεων και έργων που έχουν ολοκληρωθεί και ωφελούν τους δημότες του Δήμου, στέλνοντας επίσης τις δικές του ευχές για το νέο έτος.

Θέμης Τζενετίδης: «Το Άγιο Πνεύμα των Θεοφανείων να φωτίσει τις καρδιές όλων μας»

«Το Άγιο Πνεύμα των Θεοφανείων να φωτίσει τις καρδιές όλων μας, να τις ζεστάνει, να τις γεμίσει με ειρήνη, αγάπη και αλληλεγγύη»  ευχήθηκε ο Αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΚ κ.Θέμης Τζενετίδης τονίζοντας πως «ως δημοτική αρχή και ως ΔΕΥΑΚ είμαστε εδώ να δουλέψουμε και να προσφέρουμε μια καλύτερη ποιότητα ζωής και καθημερινότητας στους συμπολίτες μας».

Αντώνης Γραβάνης: « Το 2023 να προσφέρουμε τον καλύτερό μας εαυτό για μια καλύτερη καθημερινότητα, για ένα καλύτερο μέλλον, για την τοπική μας κοινωνία»

«Καλή φώτιση σε όλους για τις ημέρες που έρχονται» ευχήθηκε ο πρόεδρος του ΕΒΕΡ και επικεφαλής της «Σύμπραξης Προοπτικής» κ.Αντώνης Γραβάνης ευχόμενος « το 2023 να μας βρει όλους ευτυχισμένους και να μπορούμε όλοι πραγματικά να προσφέρουμε τον καλύτερό μας εαυτό για μια καλύτερη καθημερινότητα, για ένα καλύτερο μέλλον, για την τοπική μας κοινωνία».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.