Στο Τμημα Ιστοριας και Εθνολογιας ο καθηγητης Dr. Robert Baron του Goucher College της Βαλτιμορης

Δια ζώσης διάλεξη με θέμα «American Public Folklore - Practices and Key Concepts in Historical Perspective»

Στο πλαίσιο των δράσεων του Εργαστηρίου Λαογραφίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας του Τμήματος Ιστορίας και Εθνολογίας, του ΔΠΘ, την Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2023, ώρα 12.00-15.00, ο Dr. Robert Baron, λαογράφος καθηγητής στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα για την Πολιτιστική Αειφορία (MA in Cultural Sustainability Program) στο Goucher College της Βαλτιμόρης, θα πραγματοποιήσει διά ζώσης διάλεξη με θέμα «American Public FolklorePractices and Key Concepts in Historical Perspective», στο Τμήμα Ιστορίας και Εθνολογίας, στην αίθουσα Β (δεύτερος όροφος).

O καθηγητής Baron επισκέπτεται το Τμήμα προσκεκλημένος του Εργαστηρίου Λαογραφίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας ως Fulbright Senior Specialist. Έχει μακρά και παραγωγική ερευνητική και διοικητική θητεία ως Διευθυντής του προγράμματος για τις Λαϊκές Τέχνες, του Προγράμματος για τη Μουσική και του Προγράμματος για τα Μουσεία στο New York State Council of the Arts, ως Γραμματέας του NGO Forum για τους Πολιτιστικούς Οργανισμούς του Προγράμματος της UNESCO για την Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά, ως συν-διευθύνων της Ομάδας Εργασίας για την Πολιτιστική Κληρονομιά και Ιδιοκτησία (Cultural Heritage and Property Working Group) της SIEF, ως Smithsonian Museum Practice Fellow και ως Αντιπρόεδρος των Fellows της American Folklore Society. Υπήρξε εξωτερικό Μέλος του Ινστιτούτου W.E.B. Du Bois για την Αφρο-Αμερικανική Έρευνα στο Harvard και Ανώτερος Ειδικός Απεσταλμένος του Ιδρύματος Φούλμπραϊτ (Fulbright Senior Specialist) στην Φινλανδία, τις Φιλιππίνες και τη Σλοβενία.

Η διάλεξη του Dr. Baron είναι ανοικτή στο ακαδημαϊκό και εκπαιδευτικό κοινό και σε ενδιαφερόμενα μέλη του ευρύτερου κοινού, καθώς θα μοιραστεί με την ελληνική ακαδημαϊκή και ερευνητική κοινότητα και με το ευρύ κοινό την εμπειρία του σε θέματα δημόσιας λαογραφίας και των σύγχρονων επαγγελματικών προοπτικών των λαογράφων.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.