Στο Θρυλοριο η προεδρος της Δημοκρατιας

Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου γνώρισε την ιστορία του οικισμού που δημιούργησαν Πόντιοι πρόσφυγες μετά την Μικρασιαστική Καταστροφή

Από το Θρυλόριο ξεκίνησε, την Μεγάλη Παρασκευή 22 Απριλίου, η επίσκεψη της Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κατερίνας Σακελλαροπούλου στη Ροδόπη, στο πλαίσιο της περιοδείας της στη Θράκη.

Την κ. Σακελαρροπούλου υποδέχθηκαν στον οικισμό ο Δήμαρχος Κομοτηνής κ. Γιάννης Γκαράνης, ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας κ. Γιώργος Αποστολίδης, και η πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Θρυλορίου η Κερασούντα και το Γαρς κ. Χρύσα Μαυρίδου και ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. παντελεήμων, ο οποίος την ξενάγησε στον ναό Κωνσταντίνου και Ελένης, που έχτισαν οι Πόντιοι πρόσφυγες που εγκαταστάθηκαν στον οικισμό.

Στη συνέχεια η κ. Μαυρίδου ξενάγησε την πρόεδρο της Δημοκρατίας στην φωτογραφική έκθεση που είχε δημιουργηθεί στην κεντρική πλατεία του οικισμού, με φωτογραφίες του Αυστραλού ύπατου για τους πρόσφυγες George Treloar, προς τιμή του οποίου ονομάστηκε το χωριό, από τις προσπάθειες για την μετεγκατάσταση των προσφύγων μετά τη μικρασιατική καταστροφή.

Η κ. Σακελαρροπούλου πραγματοποιεί την περιοδεία για να τιμήσει τον θρακικό ελληνισμό που συνεχίζει την πορεία του στον χρόνο, και των προσφύγων που εγκαταστάθηκαν σε αυτόν μετά τη μικρασιατική καταστροφή, και κατάφεραν να μετατρέψουν τον συλλογικό πόνο σε πνοή ζωής.

Το βράδυ θα βρεθεί στους Ασκητές, όπου θα παραστεί στη λειτουργία του Επιταφίου.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.