Στο ΤΕΦΑΑ φετος τα «πρωτεια» εισαγωγης στο ΔΠΘ

Φοιτητής πέτυχε την είσοδό του με 20.491 μόρια

Στο ΤΕΦΑΑ ανήκουν φέτος τα «πρωτεία» εισαγωγής στα τμήματα του ΔΠΘ αφού ο πρώτος εισακτέος φέτος του τμήματος συγκέντρωσε 20.491 μόρια. Υψηλή πτήση καταγράφηκε και στην Ιατρική Αλεξανδρούπολης όπου ο πρώτος εισακτέος καταγράφει επίδοση 19.246 μορίων και ακολουθεί το τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών, όπου ο πρώτος εισακτέος πέτυχε επίδοση. 19.052 μορίων.
 
Στον αντίποδα η χαμηλότερη επίδοση των εισακτέων για τα τμήματα του ΔΠΘ καταγράφηκε στο τμήμα Επιστημών της Εκπαίδευσης στην Προσχολική Ηλικία Αλεξανδρούπολης με 10.289 μόρια. Ακολουθούν το Τμήμα Δασολογίας και Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων της Ορεστιάδας με 10.439 μόρια και το τμήμα Οικονομικών Επιστημών Κομοτηνής με 11.245 μόρια. 

Δεν είναι στις πρώτες προτιμήσεις των υποψηφίων το ΔΠΘ 

Ταυτόχρονα χρήσιμα συμπεράσματα προκύπτουν από την επεξεργασία των στατιστικών δεδομένων που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Παιδείας από τις προτιμήσεων των υποψηφίων σε ημερήσια και εσπερινά ΓΕΛ. Σύμφωνα με αυτά για το ΔΠΘ η συντριπτική πλειοψηφία των υποψηφίων δεν είχε στις πρώτες επιλογές του το πανεπιστήμιο της περιοχής μας. 
 
Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της Νομικής Σχολής όπου μόλις 261 υποψήφιοι την δήλωσαν ως πρώτη επιλογή, 844 ως δεύτερη επιλογή και 1.859 ως τρίτη επιλογή σε σύνολο 4.885 υποψηφίων που δήλωσαν την εν λόγω σχολή στο μηχανογραφικό τους. Παρόμοια εικόνα εμφανίζουν και άλλα «δημοφιλή» τμήματα, όπως η Ιατρική της Αλεξανδρούπολη, την οποία δήλωσαν ως πρώτη επιλογή 181 υποψήφιοι, ως δεύτερη επιλογή 382 υποψήφιοι, ως τρίτη 332 υποψήφιοι και 4.571 ως τέταρτη ή και μικρότερη σειρά προτίμησης σε σύνολο 5.466 που δήλωσαν την εν λόγω σχολή στο μηχανογραφικό τους.
 
Όσο αφορά τις προτιμήσεις των υποψηφίων πάντως για το ΔΠΘ, την υψηλότερη επίδοση στις πρώτες προτιμήσεις καταγράφει η Σχολή Μηχανικών της Ξάνθης με 350 για να ακολουθήσει το Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού με 313.
 
Στον αντίποδα τις χαμηλότερες πρώτες προτιμήσεις καταγράφει το τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος Ξάνθης με 16 πρώτες προτιμήσεις και ακολουθεί το τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών με 23 πρώτες προτιμήσεις.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.