Στο συλλαλητηριο της ΠΟΕΔΗΝ στη ΔΕΘ θα δωσει το παρων ο Συλλογος Εργαζομενων του Νοσοκομειου Κομοτηνης

Αλέξανδρος Σπανός, Αντιπρόεδρος του Συλλόγου «Η κυβέρνηση αξιοποιεί την κρίση ως ευκαιρία για να εφαρμόσει την αδίστακτη νεοφιλελεύθερη ατζέντα της»

Δεν υποστέλλει τη σημαία της αντίδρασης όχι στον εμβολιασμό αλλά στη ρύθμιση περί υποχρεωτικότητας ο Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου Κομοτηνής.  Μετά τις κινητοποιήσεις που έλαβαν χώρα στην πύλη του Νοσοκομείου, ο Σύλλογος θα συμμετάσχει στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που προγραμματίζει στη Θεσσαλονίκη η ΠΟΕΔΗΝ ενόψει των πρωθυπουργικών εξαγγελιών από το βήμα της ΔΕΘ.

«Εμείς σαν σύλλογος εργαζομένων θέλουμε να διατηρήσουμε τη συσπείρωση, τη συνοχή του κλάδου μας. Πήραμε λοιπόν την πρωτοβουλία, να μισθώσουμε ένα λεωφορείο και να κατεβούμε στη Θεσσαλονίκη, ούτως ώστε όσοι το επιθυμούν από τους εργαζομένους του Νοσοκομείου να μεταβούμε στη Θεσσαλονίκη και να διαδηλώσουμε έναντι της υποχρεωτικότητας. Θα συμμετάσχουμε στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που ετοιμάζει η ΠΟΕΔΗΝ, όπως κάνουμε κάθε χρόνο, πολλώ δε μάλλον φέτος». Αυτό έκανε γνωστό μιλώντας στο Ράδιο Παρατηρητής 94fm ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Κομοτηνής κ. Αλέξανδρος Σπανός.

«Η κυβέρνηση στοχοποιεί τους χθεσινούς ήρωες»

Ο ίδιος άσκησε σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της στο θέμα τονίζοντας πως «το εχθρικό πρόσωπο της κυβέρνησης συνεχίζεται. Και όλα αυτά διαδραματίζονται σε ένα εξόχως διχαστικό κλίμα. Η κυβέρνηση καλλιεργεί τον κοινωνικό αυτοματισμό με αποτέλεσμα να ελλοχεύει ο κίνδυνος διάσπασης του κοινωνικού ιστού. Εν ονόματι του κορωνοϊού η κυβέρνηση πέρασε μια σειρά από επαίσχυντα νομοσχέδια. Τώρα στοχοποιεί τους χθεσινούς ήρωες. Αφού απέτυχε να εμβολιάσει ακόμα και τους ηλικιωμένους μετακυλύει την ευθύνη σε άλλες κοινωνικές ομάδες, και ειδικότερα στον κλάδο μας που είμαστε από τους πρώτους που σπεύσαμε να εμβολιαστούμε. Είναι ανήθικο αυτό που γίνεται αυτή τη στιγμή. Θα μπορούσε η κυβέρνηση αυτούς τους λίγους συναδέλφους που δεν έχουν εμβολιαστεί με την τεχνική της πειθούς και όχι με τιμωρητικές διατάξεις, να τους ενημερώσει και να κάμψει τις όποιες αμφιβολίες έχουν».

Ερωτηθείς σχετικά με τους κυβερνητικούς χειρισμούς, γενικότερα στο θέμα της πανδημίας ο κ. Σπανός τόνισε πως «η κυβέρνηση πρωτοτυπεί παγκοσμίως σήμερα, ενόψει του τρίτου κύματος της πανδημίας, καταφέρνοντας να ακρωτηριάσει το εθνικό σύστημα υγείας». Όπως εξήγησε ο ίδιος «ένα ταλαιπωρημένο σύστημα υγείας αντί να το βοηθήσει επιδιώκει να παραχωρήσει υπηρεσίες υγείας σε επιχειρηματικούς ομίλους και ιδιωτικά συμφέροντα». «Αυτή η πολιτική είναι ανήθικη» εκτίμησε ο ίδιος υποστηρίζοντας πως η κυβέρνηση «αξιοποιεί την κρίση ως ευκαιρία για να εφαρμόσει την αδίστακτη νεοφιλελεύθερη ατζέντα της».

Όσο για το θέμα που ανέκυψε τις τελευταίες ημέρες με τα πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμών ο αντιπρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων σημείωσε με νόημα πως «τη διαβλητότητα των πλαστών πιστοποιητικών έπρεπε η κυβέρνηση να τη διασφαλίσει εκ προοιμίου και όχι στο “και πέντε”».

«Με ποιο ψυχικό σθένος η διοικήτρια του Νοσοκομείου επίδωσε αυτές τις διοικητικές πράξεις;»

Επανερχόμενος στο ζήτημα της αναστολής εργασίας υγειονομικών, ο κ. Σπανός έστρεψε τα βέλη της κριτικής του και προς τη διοικήτρια του νοσοκομείου Κομοτηνής. «Θα ήθελα να απευθύνω και ένα προσωπικό ερώτημα στην προσφιλή μας, αξιότιμη κ. διοικήτρια του Νοσοκομείου μας κ. Μάγδα Γιαμουστάρη, που πραγματικά εδώ και δύο χρόνια έχει κάνει μια μεγάλη προσπάθεια μαζί με τους εργαζόμενους απέναντι σε αυτές τις πρωτόγνωρες συνθήκες που ζήσαμε. Πού βρήκε το ψυχικό σθένος να επιδώσει αυτές τις διοικητικές πράξεις σε παιδιά που μέχρι χθες τα εγκωμίαζε με φιλολογικά, διθυραμβικά αριστουργήματα, συγκινητικά και δακρύβρεχτα; Με ποιο ψυχικό σθένος τους επίδωσε αυτές τις διοικητικές πράξεις και αυτή τη στιγμή είναι στα κάγκελα τα παιδιά αυτά;» ανέφερε συγκεκριμένα.

«Πρέπει ειρηνικά και κινηματικά να δημιουργηθεί ένα μέτωπο που να υπερασπιστεί, τα θεμελιώδη δικαιώματα, τις αρχές και τις αξίες της κοινωνίας μας, ούτως ώστε να μη διασπαστεί. Σήμερα είμαστε εμείς οι υγειονομικοί, αύριο μπορεί να το βρουν μπροστά τους οι αστυνομικοί, οι στρατιωτικοί, οι εκπαιδευτικοί» υπογράμμισε κλείνοντας ο κ. Σπανός για να διαβεβαιώσει κλείνοντας πως «εμείς θα συνεχίσουμε να ζητάμε την άρση της υποχρεωτικότητας ούτως ώστε να καθίσουμε σε ένα τραπέζι με την ηγεσία του υπουργείου και από κοινού να δούμε πώς θα αντιμετωπίσουμε αυτό το μικρό ποσοστό ανεμβολίαστων, το οποίο δεν αποτελεί ωρολογιακή βόμβα».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.