Στο συλλαλητηριο της ΔΕΘ θα συμμετεχει το Εργατουπαλληλικο Κεντρο Κομοτηνης

Κάλεσμα συμμετοχής σε όλους τους εργαζόμενους για «την αποτροπή της φτωχοποίησης του πληθυσμού»

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Κομοτηνής απευθύνει κάλεσμα συμμετοχής στους εργαζόμενους, στους συνταξιούχους και στους ανέργους στο μεγάλο εργατικό και κοινωνικό Συλλαλητήριο που διοργανώνουν η ΓΣΕΕ και το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης και  θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 10 Σεπτέμβρη 2022 στις 18:00 στο Άγαλμα του Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη και στη πορεία διαμαρτυρίας που θ’ ακολουθήσει.

Όπως τονίζει σε σχετικό του μήνυμα:

«Μετά από δυόμιση χρόνια πανδημίας – και μετά από αρκετά χρόνια οικονομικής κρίσης και σκληρών δημοσιονομικών μέτρων – οι εργαζόμενοι χρειάζονται ουσιαστική ενίσχυση των εισοδημάτων και της προστασίας τους, αντιμετώπιση της παραβατικότητας σε βάρος τους και θεσμική κατοχύρωση και ενίσχυση των συλλογικών διαπραγματεύσεων και των συμβάσεων εργασίας. Δεν πρόκειται να δεχθούμε τη συνέχιση σκληρών και επώδυνων μέτρων, αντιθέτως θέλουμε πίσω τα δικαιώματά μας.

Διεκδικούμε:

Την κατάργηση του συνόλου των αντεργατικών διατάξεων που οδηγούν στον στραγγαλισμό των συλλογικών και ατομικών εργατικών δικαιωμάτων.

Την αποτροπή της φτωχοποίησης του πληθυσμού, με δημοσιονομικά και κοινωνικά μέτρα αναχαίτισης της αύξησης των τιμών στην ενέργεια, τις δαπάνες στέγασης και τα βασικά καταναλωτικά αγαθά και προστασία των εργαζομένων, των ανέργων και των συνταξιούχων από το σοκ της ακρίβειας – μείωση τιμολογίων κοινωφελών υπηρεσιών, έμπρακτη πάταξη μονοπωλίων και ακρίβειας στα καταναλωτικά αγαθά και προστασία πρώτης κατοικίας.

Σταθερή και πλήρη πενθήμερη εργασία για όλους και όλες με θωράκιση του 40ωρου με ίσα δικαιώματα.

Επαρκή και δίκαιο κατώτατο μισθό με άμεση επαναφορά του στα 751 ευρώ, ρύθμισή του μέσω της Εθνικής Γενικής ΣΣΕ.

Ελεύθερη συνδικαλιστική δράση χωρίς εργοδοτικό και κρατικό παρεμβατισμό. Κατάργηση του ΓΕ.ΜΗ.Σ.Ο.Ε..

Ενίσχυση του θεσμού των συλλογικών διαπραγματεύσεων.

Σεβασμό στα εργατικά και δημοκρατικά δικαιώματα/κατακτήσεις.

Ενίσχυση των παροχών υγείας και πρόνοιας».

Με λεωφορείο η μετάβαση

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Κομοτηνής συμμετέχοντας στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης, θα δρομολογήσει λεωφορείο που θα αναχωρήσει το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου και ώρα 13:00 μπροστά από το Εργατικό Κέντρο Κομοτηνής.

Δηλώσεις συμμετοχής στη Γραμματεία του ΕΚΚ, στο τηλ.: 2531103015 μέχρι την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2022 το μεσημέρι στις 14:00.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.